Elkészítés:
4 tojásfehérjét felverünk habnak egy csipet sóval, majd beletesszük a glukonont és a Canderel port.
Tovább verjük, egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját, végül a lisztet és a korpát.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-12 percig sütjük.
A kihűlt tésztát megkenjük diétás lekvárral, majd rátesszük a félbevágott eperszemeket.
A tortazselét 3 dl vízzel és fruktózzal elkeverjük, majd előírás szerint felfőzzük.
Amikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a gyümölcs tetejére, egyenletesen elsimítjuk.
Dermedni hagyjuk.
Egy darab tápanyagtartalma: energia 196 kJ (48 kcal), fehérje: 1,1 g, zsír: 1,3 g, szénhidrát: 7,4 g