Epres süti

Epres süti

Hozzávalók:

  • 4 db tojás,
  • 3 dkg rétesliszt,
  • 1 dkg búzakorpa
  • 3 dkg glukonon,
  • 1 dkg Canderel por,
  • 8 dkg diétás eperlekvár
  • 25 dkg eper,
  • 3 dl víz,
  • 1 csomag (12 g-os) fehér tortazselépor,
  • 2 dkg fruktóz

Elkészítés:


4 tojásfehérjét felverünk habnak egy csipet sóval, majd beletesszük a glukonont és a Canderel port.
Tovább verjük, egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját, végül a lisztet és a korpát.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-12 percig sütjük.
A kihűlt tésztát megkenjük diétás lekvárral, majd rátesszük a félbevágott eperszemeket.
A tortazselét 3 dl vízzel és fruktózzal elkeverjük, majd előírás szerint felfőzzük.
Amikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a gyümölcs tetejére, egyenletesen elsimítjuk.
Dermedni hagyjuk.

Egy darab tápanyagtartalma: energia 196 kJ (48 kcal), fehérje: 1,1 g, zsír: 1,3 g, szénhidrát: 7,4 g


Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus



Bezár