Eszmefuttatás idén is

Sajtóközlemény

2011.04.24.

Eszmefuttatás idén is

2011. május 22-én, immár harmadik alkalommal rendezi meg az Egyesület a Stroke Megelőzéséért (ESzME) Egyesület a Családi Eszmefuttatás, Társadalmi célú Sport és Családi Napot. A szervezők a hagyományokhoz hűen ESzMEfuttatás 2011. néven futóversennyel, kibővült és tovább színesedő családi és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket.

A Nemzetközi Stroke Nap magyarországi rendezvényeihez csatlakozva a szervezők nem titkolt célja továbbra is a figyelem felkeltése a stroke betegséggel kapcsolatos megelőzés lehetőségeire, annak fontosságára, a betegség felismerésére és a teendőkre.

A csillebérci Szabadidő- és ifjúsági Központ (1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós u. 21.) sportpályájának rajtvonalánál, - ami a kezdetektől a futóversenynek helyszíne - amatőr és profi sportolók, a kezdeményezést támogató sportegyesületek, valamint több iskolai csoport részvételére egyaránt számítanak a szervezők.

A 11.00 órakor rajtoló nyílt futóversenyen 5.000 és 10.000 m-es egyéni, valamint 1.000 méteres családi távokon indulhatnak a versenyzők. A nevezéseket 2011. május 15-ig az eszmefuttatas@vmkomm.hu e-mail címen, majd a rendezvény napján, a helyszínen fogadják a szervezők. A legjobbak az elmúlt évekhez hasonlóan több százezer forintos összdíjazásban és értékes nyereményekben részesülnek.

Az egész napos rendezvény során a futóverseny mellett szabadidős- és gyermekprogramok, színpadi szórakoztató műsorok, sztárok, vetélkedők, valamint szűrővizsgálatok és egészségügyi tájékoztató előadások kínálnak kikapcsolódást a család minden tagjának. A résztvevők az ingyenes belépés mellett, a tábor egész területén térítés nélkül vehetik igénybe a parkolási és öltözési lehetőségeket.

A rendezvény fővédnöke Csollány Szilveszter olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, aki örömmel tett eleget a Társaság felkérésének, hogy ismertségével segítse a kezdeményezést, az egészséges és aktív életmódra történő figyelemfelhívás céljából, a stroke megelőzése és a katasztrofális következmények elkerülése érdekében.

Az idei évben a szervezők számos sportprogrammal – trambulin, rodeo bika, eurobongee, gladiátorpálya, mászófal – és színpadi és szórakoztató programmal – torna Katus Attilával, Afro revü show, gyermek tánccsoportok, kutyabemutató- várják az érdeklődőket, illetve koncertet ad Kállay Saunders András is!

A versennyel kapcsolatos információk és a nevezés részletei megtalálhatók a www.eszmefuttatas.org weboldalon, a rendezvénnyel kapcsolatban az eszmefuttatas@vmkomm.hu e-mail címen, vagy a (1) 270-2822 begin_of_the_skype_highlighting            (1) 270-2822      end_of_the_skype_highlighting telefonszámon kérhető tájékoztatás.

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és sportolni vágyót!

 


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyászBezár