Fizetett pásztoróra Svédországban

2017.03.03.

Fizetett pásztoróra Svédországban

Egy svéd kisváros, Övertorneå önkormányzatának egyik képviselője kreatív ötlettel állt elő: azt javasolta, hogy a svéd kormány egy óra fizetett pásztorórát biztosítson minden állampolgárának a délutáni munkaidő alatt, hogy a munkavállalók kedvükre szerelmeskedhessenek. Az ötletét egyszerű indokkal támasztotta alá: rengeteg tanulmány bizonyítja, hogy a szex egészséges.

A helyi politikust Per-Erik Muskosnak hívják, a kisváros, ahol lakik és politizál, mindössze kétezer lakost számlál. A javaslattal élő férfi szerint éppen ideje, hogy a kormány a cselekvés útjára lépjen, amikor javítani szeretné a párkapcsolatokat, és több gyermek megszületését szorgalmazza. Véleménye szerint az egész országra ki kellene terjeszteni a délutáni egy órás fizetett pásztorórát. A szerelmesek ekkor hazamehetnének, kedvüket lelnék egymásban, majd felfrissülve, boldogan visszatérnének a munkahelyükre, hogy befejezzék aznapi teendőiket. További érvei között szerepel, hogy a szex javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vérnyomást, megóv a megfázástól, de állítólag még a csuklás ellen is hatásos. Muskos ugyanakkor elismerte: arra nincs garancia, hogy a párok valóban a szerelemnek adják át magukat; meglehet ugyanis, hogy csak sétálnak egy nagyot, tehát ellógják az időt.


A svédekkel összehasonlítva az amerikaiak állandóan dolgoznak, jóformán egész nap a számítógépük előtt ülnek, és még a napi eleségüket is ott fogyasztják el. Az amerikaiak számára tehát az volna a mennyország, amit a svédek eddig is elértek. Egy átlagos svéd 2015-ben 1612 órát dolgozott, ezzel szemben egy amerikai 1790-et. A munkavállalóknak 480 nap fizetett szülői szabadság jár, amelyet az apa és az anya eloszthat egymást közt. A munkaidő alatt biztosított a kávé és ebédszünet. Felmerült az is, hogy hamarosan bevezetik a napi hatórás munkaidőt. Ha pedig mindezeket figyelembe vesszük, talán nem olyan elrugaszkodott Muskos ötlete a pásztoróráról, amely talán tényleg valóra válik.

Forrás: Local

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár