Fővárosi Állatkert

„Ahol minden csoda 365 napig tart”

Fővárosi Állatkert

2013 a budapesti Állatkert éve. Februárban Asha, a kiselefánt, majd az oroszlán kölykök születésének örülhettünk. Szerencsére nem csak az esztendő eleje tartogatott számunkra meglepetést, szinte minden héten egy újabb csöppség világra jöttével került az állatkert a híradóba.

Nem véletlen, hogy idén a „Baby boom az Állatkertben” szlogennel csalogatják az érdeklődőket a Budapest Zoo-ba, hiszen a „februári csodák” után a vombat, indiai antilop, zsiráf, flamingó, jácintara, prérikutya, ormányosmedve, sörényes galamb, törpezebu, tarvarjú, szurikáta, pelikán, orángután, langur, pingvin, szerecsenmaki, lóri, éji majom, katta és a gorilla szülőkhöz kopogtatott a gólya. Sőt, a négy oroszlán kölyök mellett még hárommal szaporodott a falka.

Ha az aranyos állat babák nem hozták volna meg a kedvet, az állatkert dolgozói számos programmal várják a kikapcsolódásra vágyókat. Az állati percek és Légy Ott során betekintést nyerhetünk többek között a repülőkutyák, a tapírok vagy a vízilovak mindennapjaiba. A gyerekek számára a 3D-s filmek, 4D-s szimulátor, állatsimogató vagy a tengerimalac város teszi teljessé az élményt, de a felnőttekről sem feledkeztek meg: színvonalas koncertek mellett az éjszakai séta nyújt rendkívüli élményt az állatbarátoknak. A művészetek szerelmesei pedig különböző kiállításokban, neves építészek és szobrászok alkotásaiban gyönyörködhetnek.

A Fővárosi Állatkertben úgy érezheti magát, mintha egy világ körüli úton venne részt, hiszen hét földrész különlegesebbnél különlegesebb állatait csodálhatja meg.


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyászBezár