Friss házi szaloncukor

Friss házi szaloncukor

Mindenkinek, aki szereti a szaloncukrot, és szeret új ízeket kipróbálni. Jól záródó, kis fémdobozokba csomagolva ajándékba is adhatjuk.

Elkészítés:

Egy edénybe fél kiló fehér vagy barna cukrot öntünk, hozzáadunk 10 evőkanál vizet. Folyamatosan kevergetés mellett 8 percig főzzük. (Fele idő elteltével egy kanál masszát tányérra teszünk és szétterítjük.) Ha sűrűsödik és keményedik, a cukor elkészült. Levesszük a tűzről. Az ízesítés történhet kókuszreszelékkel vagy fahéjjal, dióval, darált mazsolával, datolyával, pisztáciával. Az elkészült masszát nedves kézzel sodorjuk rúddá. Lehetőség szerint porcelán tálat használjunk. Mielőtt teljesen kihűl, darabokra vágjuk. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a teljes kihűlés után színes papírba csomagoljuk.


Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész



Bezár