George Benson ismét Magyarországon

2012.03.28.

George Benson ismét Magyarországon

Olyan legendás sztárok, mint George Benson, Mezzoforte, Matt Bianco, Orquesta Buena Vista Social Club R featuring Omara Portuondo, Don Pasquale neve is szerepel a VeszprémFest idei vendégei között.

Megtartotta programbemutató sajtótájékoztatóját a VeszprémFest2012. A rendezvényen Mészáros Zoltán fesztiváligazgatón kívül beszédet mondott Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere és Miklósa Erika.
Ismét prémium programok a VeszprémFest-en. A tavaly „Kiváló Művészeti Fesztivál” minősítéssel kitüntetett VeszprémFest immár 9. alkalommal várja világsztárokkal vendégeit a „királynék városába”.
A július 18. és 21. között zajló fesztivált a tízszeres Grammy-díjas amerikai művész, a jazztörténelem legnagyobb élő gitárosa, George Benson nyitja. Másnap kettős koncerttel várja a acid jazz, a funky, a soul és a pop zene rajongóit az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco.
Péntek este kubai örömzenét hallhatunk a legendás Orquesta Buena Vista Social Club ® featuring Omara Portuondo előadásában. A komolyabb műfajok kedvelői Donizetti: Don Pasquale című vígoperáját élvezhetik Ruggero Raimondi és Miklósa Erika szereplésével az érseki palota történelmi díszletében.
R&B, jazz és funky
A többszörös Grammy díjas, arany és platinalemezekkel büszkélkedő George Benson, az R&B, a jazz és a funky egyik legnagyobb szupersztárja. A milliók által elismert zenész és előadó, ugyanakkor híres improvizációs készsége és vibráló showman is. Karrierje 21 évesen kezdődött. Ekkor játszotta fel első albumát. A ’60-as években Miles Davies csapatában játszott. A’70-es években a Warnerhoz szerződött. 1976-ban megjelent a Breezin’, mely igazán ismerté tette.
Benson először a The Masquerade című dalban énekelt, és ez a dal egyszerre lett a pop az R&B és a jazz listák első helyezettje. Majd jött az On Broadway és a Give Me The Night – és Benson szupersztár lett, Miles Davis mellett fellépett Santanaval, John McLaughlin-nal, Al Jarreau-val, hogy csak a legnagyobbakat említsük. 
A ’80-as években tovább folytatódott karrierje a Warnernél. Nyolc Grammy díjat nyert, játszott a világ minden szegletében és milliókat káprázatott el gitárjátékával. 1992-ben közreműködött Jack McDuff Colour Me Blue albumán.
 
A tavaly hagyományteremtő szándékkal bemutatkozó Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit idén július 13-22. között ismerhetik meg a további gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai idén is ingyenesen látogathatók.


Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeutaBezár