Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

2011.04.01.

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

Tanulj meg főzni 24 óra alatt!

Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól.

Isten hozott a Főzőiskolámban!

Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól.

Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni – téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába.

Miért haboznál hát?

Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól.

VÁGJUNK BELE!

Jamie Oliver, Anglia népszerű sztárszakácsa nyolcévesen kezdett főzni szülei essexi kisvendéglőjében. Később a brit séfek olyan nagyságaival dolgozott együtt, mint Antonio Carluccio, Rose Gray vagy a River Caféból Ruth Rogers. Hazájában a BBC csatornán sugárzott főzőműsoraival nézők millióit hódította meg, Magyarországon először a Spektrum Televízióban bűvölt el bennünket a főzőtudományával, ahol azóta már több műsora is futott. Ma saját éttermét, a Fifteent vezeti Londonban, ahol hátrányos helyzetű fiatalokat tanít be és alkalmaz. Rendszeresen ír cikkeket különféle gasztronómiai lapokba, 2005-ben pedig széles körű kampányt indított az angol iskolai étkeztetés egészségesebbé tétele érdekében. Pár éve az olasz konyhának hódolva új étteremhálózatot indított útjára, Jamie’s Italian néven.

Ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz főzni, akkor hallgass rám: vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésről lépésre bemutató színes fotókat, és garantálom, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni. Egyszerű hozzávalókból ízletes ételeket főzni alapvető emberi készség. Aki ezt megtanulja, nemcsak pénzt takarít meg, de örömét is lelheti benne, sőt családjával és barátaival együtt sokat tehet az egészségesebb táplálkozásért.

Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is? Gyerünk, tanulj meg egy receptet még ma – és ADD TOVÁBB!

www.parkkiado.hu
6500 Ft


Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár