Körtés-csokis paleolit süti

Körtés-csokis paleolit süti

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db körte
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 0,5 bögre pekán dió
  • 1 bögre darált mandula
  • 3-4 evőkanál cukormentes kakaópor

Elkészítés:

A körtéket megpucoljuk. Egy nagyobb lábasba felteszünk annyi vizet forrni, hogy ellepje a körtéket. A vízben feloldjuk az édesítőt, majd bele tesszük a körtéket, és puhára főzzük őket (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, a vizet ne forraljuk). Ezután a körték "tetejét" levágjuk és félretesszük díszítésnek. A "maradék" gyümölcsöket kimagozzuk és pürét készítünk belőle (nekem kb. 1 bögre lett). A vajat a csokival felolvasztjuk és hozzáadjuk a körte pürét, majd egy kevés édesítőt is. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a diót, a mandulát, szódabikarbónát és a kakaóport. Jól összekeverjük és hőálló tálkákba öntjük a tésztát, majd ráhelyezzük a körte "tetőket" és 140-160 fokon (sütőtől függ) készre sütjük, csokiszósszal találjuk. Csokiszószhoz: étcsoki vagy kakaópor, vanília (elhagyható). A pekán dió "normál" dióval is helyettesíthető.


Forrás: receptek.ma


Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos



Bezár