Elkészítés:
A körtéket megpucoljuk. Egy nagyobb lábasba felteszünk annyi vizet forrni, hogy ellepje a körtéket. A vízben feloldjuk az édesítőt, majd bele tesszük a körtéket, és puhára főzzük őket (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, a vizet ne forraljuk). Ezután a körték "tetejét" levágjuk és félretesszük díszítésnek. A "maradék" gyümölcsöket kimagozzuk és pürét készítünk belőle (nekem kb. 1 bögre lett). A vajat a csokival felolvasztjuk és hozzáadjuk a körte pürét, majd egy kevés édesítőt is. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a diót, a mandulát, szódabikarbónát és a kakaóport. Jól összekeverjük és hőálló tálkákba öntjük a tésztát, majd ráhelyezzük a körte "tetőket" és 140-160 fokon (sütőtől függ) készre sütjük, csokiszósszal találjuk. Csokiszószhoz: étcsoki vagy kakaópor, vanília (elhagyható). A pekán dió "normál" dióval is helyettesíthető.
Forrás: receptek.ma