Külföldön kezeltetik magukat a tehetős oroszok

Külföldön kezeltetik magukat a tehetős oroszok

Az elmúlt egy esztendőben 47 százalékkal nőtt azoknak az oroszoknak a száma, akik külföldön gyógykezeltetik magukat. A külföldi gyógykezeltetés gyorsan növekvő és jól jövedelmező iparág, amelyet nemcsak az oroszok, hanem más nemzetek jó módú polgárai is igénybe vesznek. Ennek több oka van. Az egyik, hogy nem elégedettek hazájuk orvosi ellátásával és jobban megbíznak a fejlett nyugati országok egészségügyi intézményeiben. Egy másik ok, hogy az orosz gazdaság erősödésével főleg a felső középosztály rétegei járnak jól, akik megengedhetik maguknak a drágább ellátást. Ráadásul egyre nagyobb igény van körükben arra, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak saját egészségi állapotukra.

A felmérésből az is kiderül, hogy a tehetős oroszoknak elegük van azokból a hazai orvosokból, akik barátságtalanok, nem magyarázzák el kellő alapossággal a gyógykezelésük menetét és várható lefolyását. Úgy vélik, hogy a nyugati egészségügyi intézmények professzionálisabban működnek, és nagyobb tisztelettel látják el a betegeket. A jómódúak a pénzükkel elérhetik, hogy világszínvonalú kórházakban gyógyítassák magukat. A leginkább igénybe vett orvosi szakterületek a következők: plasztikai műtétek, fogászat, rehabilitációs kezelések, testsúlycsökkentő kezelések, alternatív gyógyászat, gyógyfürdők.   
Az oroszországi felmérés szerint évente már több mint 70 ezer tehetős orosz veszi igénybe rendszeresen a külföldi gyógykezelést, amelyre éves átlagban több mint 1,4 milliárd dollárt költenek. 


(gazeta.ru)


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáterBezár