Nyári kedvencünk: a Lecsó
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldpaprika
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 40 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- olaj vagy 5 dkg apróra vágott húsos szalonna
Elkészítés:
1) Olajon vagy 5 dkg apróra vágott húsos szalonnán pirítsuk üvegesre a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát.
2) Ezt követően a megmosott és felszeletelt zöldpaprikát hozzátesszük és fedő alatt pároljuk, amíg a paprika üvegesedni kezd.
3) Keverjük hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, egy pici sót, borsot.
4) Végül tegyük mellé a nyolcadokra felszeletelt, leforrázott, meghámozott paradicsomot, majd mérsékelt tűzön főzzük puhára.
Párolt rizzsel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.