Lecsó alaprecept

2014.06.25.

Lecsó alaprecept

Nyári kedvencünk: a Lecsó 

Nyári kedvencünk: a Lecsó

Hozzávalók:

- 80 dkg zöldpaprika
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 40 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- olaj vagy 5 dkg apróra vágott húsos szalonna
 
Elkészítés:

1) Olajon vagy 5 dkg apróra vágott húsos szalonnán pirítsuk üvegesre a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát.

2) Ezt követően a megmosott és felszeletelt zöldpaprikát hozzátesszük és fedő alatt pároljuk, amíg a paprika üvegesedni kezd.

3) Keverjük hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, egy pici sót, borsot.

4) Végül tegyük mellé a nyolcadokra felszeletelt, leforrázott, meghámozott paradicsomot, majd mérsékelt tűzön főzzük puhára. 

Párolt rizzsel vagy  teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész



Bezár