Linzer

2011.12.07.

Linzer

Hoz­zá­va­lók:

40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg cukor, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, reszelt citomhéj, gyümölcslekvár, kevés porcukor

A lisztet a zsiradékkal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk, míg a tészta az edény falától el nem válik. A kinyújtott tésztát linzerformával kiszúrjuk, majd 180°C-on sütjük kb. 20 percig. A kihűlt tésztát tetszőleges gyümölcslekvárral megtöltjük, és a kész süteményt porcukorral meghintjük. A linzer tésztája 1 napos állás után puha omlóssá válik.


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus



Bezár