Mandula piskóta

2011.06.21. - Írta: Kisa Judit

Mandula piskóta

Hozzávalók:

5 db tojás, 10 dkg méz (= 5 evőkanál méz), 20 dkg finomra őrölt mandula

Különválasztva feltörjük a tojásokat. A mézet a tojások sárgájával alaposan eldolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a keményre felvert fehérjéket és az őrölt mandulát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben (gáz: 4-es fokozat, villany: 200ºC) kb. 15 percig sütjük. Laposabb marad, nem emelkedik fel, mint a klasszikus piskóta.


Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár