Garnélarákos-zöldhagymás palacsinta
Kis lángon melegítsük meg az olajat egy lábasban. Tegyük bele a rákokat, süssük fedő alatt három percig, majd lassan hűtsük le. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, ízlés szerint sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a rákokat, a hagymát, a paprikát, a mogyoróhagymát és a vizet. Keverjük össze alaposan, amíg sűrű, krémszerű masszát nem kapunk. Hagyjuk állni egy-két órán keresztül. Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsünk kevés olajat. A masszát kétfelé osztva nyújtsuk ki, majd süssük mindkét oldalát 2-2 percig aranysárgára. Az olajat papírszalvétán itassuk fel, forrón tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olivaolaj,
- 3/4 csésze mogyoró hagyma,
- 3/4 csésze liszt,
- 1/2 csésze csicseriborsó liszt (garbanzo liszt),
- 1 sütőpor,
- 3 evőkanál aprított zöldhagyma,
- 1 késhegynyi piros paprika,
- 25 dkg megtisztított, apróra vágott garnélarák,
- 1,5 csésze hideg víz,
- só, őrölt bors, olivaolaj a sütéshez.
Joghurtos uborkasaláta
Keverjük össze a joghurtot 1/4 evőkanálnyi sóval, majd öntsük át egy szűrőbe, amelyet előzőleg kibéleltünk gézzel, és helyezzük a szűrőt egy tálba. A joghurtot hagyjuk száradni egész este, de legalább négy órán át. Amikor a joghurt kiszáradt, reszeljük le az uborkát durva reszelőn. Tegyük át a reszelt uborkát egy másik, gézzel bélelt szűrőbe, enyhén sózzuk meg, majd hagyjuk száradni harminc percen keresztül. Ezután alaposan keverjük össze a joghurtot, az uborkát, a fokhagymát és a mentát. Ízlés szerint adjunk hozzá citromlevet és sót. Hagyjuk állni egy órán át, majd sült pitába téve tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 doboz 0%-os joghur,
- 1/2 közepes méretű, kimagozott, hámozott uborka,
- 3-4 gerezd összetört fokhagyma,
- 1 csokor aprított friss kapor,
- 2 teáskanál friss mentalevél,
- 1 teáskanál citromlé,
- só.