Meggyfelfújt

2012.06.19.

Meggyfelfújt

Hoz­zá­va­lók 6 sze­mély­re:

2 evőkanál finomliszt, 3 evőkanál vaníliás cukor, 250 ml tej, 2 közepes tojás, 15 g lágy vaj, 45 g friss meggy vagy cseresznye, felvert tejszín tálaláskor

 

A  lisztet és a két evőkanál cukrot a tej felével simára keverjük, majd a maradék tejet és a tojásokat habverővel hozzákeverjük és 30 percig pihentetjük.
A kimagozott meggyet konyhai papírtörővel leszárítjuk, majd a kivajazott edény aljára egy sorban elterítjük.
A tésztát ismét keverjük össze és öntsük rá a meggyre úgy, hogy háromnegyedéig elfedje. A 200°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig aranysárgára sütjük.
Még melegen tálaljuk, majd a maradék cukorral a felvert tejszínhabbal díszítjük.
Ne lepődjünk meg ha a felfújt a sütőből kivéve összeesik.
A meggy helyett felhasználhatunk még szeletelt szilvát, őszibarackot, sárgabarackot, vagy esetleg fagyasztott nyári gyümölcsöket is.

Energiatartalom: 142 kalória személyenként.
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc


Szakértőink

dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár