Miért nyögdécselnek a nők szex közben

2016.12.01.

Miért nyögdécselnek a nők szex közben

A nők szexuális viselkedését már több szempontból vizsgálták. A leeds-i egyetem kutatói most arra voltak kíváncsiak, hogy szeretkezés közben a nők milyen hangokat adnak ki, illetve miféle célokat szolgálnak ezek, amelyek a közhiedelem szerint elválaszthatatlanok az egyesülés boldog pillanataitól.

A kutatók 71 nőt kérdeztek meg, akik 18 és 48 év közöttiek voltak. Két alapkérdést tettek fel nekik: milyen hangokat adnak ki szex közben, és miért. 

A válaszok alapján a férfiak is elgondolkodhatnak, vajon mire vegyék az önfeledt mámort. Az kétségtelen, hogy a nők rendszerint nyögdécselnek szex közben, de a túl hangos sóhajtozásuk általában nem a vágyuk csillapíthatatlan kifejezése. Éppen ellenkezőleg, ahogyan erre a tanulmány is rámutat: a látszólag önkívületi állapotban elhangzó sikolyokat a nők szándékosan produkálják, hogy felgyorsítsák a férfiak orgazmusát. A nők 66 százaléka bevallotta, azért nyögnek készakarva, hogy partnerüket gyorsabban eljuttassák a csúcspontra. Gyakran ugyanis unalmas vagy fárasztó számukra az együttlét, vagy momentán nincs hozzá kedvük. 87 százalékuk azt is hozzátette, hogy még a normálisnál is hangosabban nyöszörögnek, mert ezzel a partnerükben jó érzést váltanak ki és erősítik az önbizalmukat. Különösen akkor mutatják az örömérzésük jellegzetes és harsány hangjait, amikor a férfi kielégül. Ugyanakkor minden negyedik nő elismerte, hogy rendszeresen füllent a férfinak arról, hogy valójában mit érez.    

A valóság ezzel szemben azt mutatja, hogy ha a nők visszafogottabban érzékeltetik önkívületi állapotukat, annál intenzívebben élik át a szexuális együttlétet és valódi orgazmusban van részük. A kutatásban résztvevők szinte egyöntetűen arról szóltak, hogy az élvezetük csúcspontján legszívesebben mélyen hallgatnak, mert így csak magukra figyelnek. A tanulmány végső konklúziója tehát az, hogy a hangos nyögések egyértelműen a férfiak manipulációját szolgálják.

 
Berliner Zeitung


Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológusBezár