Milyen gyakran cserélnek alsóneműt a németek

Milyen gyakran cserélnek alsóneműt a németek

Kényes témában végeztek felmérést kétezer német nő és férfi körében. Nos, ezúttal nem a szexuális szokásaikról kérdezték őket, hanem arról, milyen gyakran váltanak alsóneműt. A válaszadás természetesen önkéntes volt és név nélkül történt, a kutatókat mégis meglepte néhány szokás. A németek többsége ad a tisztaságára és az általános egészségügyi elvárásoknak megfelelően minden nap új alsóneműt húz magára. Akár naponta többször is cserélik azt, különösen a forró nyári napokon. Szép számmal akadnak azonban olyanok, akik akár egy hétig is ugyanabban a gatyában vagy bugyiban töltik a napjaikat. E téren nincs lényeges különbség a férfiak és a nők között.

A reprezentatív felmérés eredményeképpen arra jutottak a kutatók, hogy a megkérdezettek 82 százaléka minden nap tiszta fehérneműbe öltözik. A maradék 18 százalék azonban széles skálán mozog a tekintetben, hogy meddig tartja célszerűnek ugyanabban az alsóban tölteni az életét. 12 százalékuk válaszolt úgy, hogy a bugyi, tanga vagy éppen a boxeralsó elég jól tűri a szennyeződést, tehát akár két napon át is magukon viselik. Indoklásukban nemritkán az szerepel, hogy ezzel megtakarítják a mosást, ráadásul a ruhanemű sem megy tönkre olyan gyorsan. De ez még semmi, mert 3 százalékuk szerint három napot is kibír rajtuk a ruhadarab. További 3 százalékuk ennél is tovább megy, mert szerintük négy, öt, hat napig is viselhető ugyanaz a bugyi vagy gatya.  
Külön téma, hogy a sportolásra szánt alsóneműt mennyi ideig viselik. A többség, 63 százalékuk csak egyszer veszi fel, utána kimossák őket. 21 százalékuk szerint két alkalomra is megteszi. 10 százalékuk háromszor is magára húzza a már eléggé átizzadt nacit. A csúcstartók azok a 7 százaléknyi németek, akik ennél is ritkábban öltöznek tiszta sportruhába. Különösebben nem indokolták szokásaikat, csak őszintén akartak válaszolni a kérdésekre.

Berliner Morgenpost


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikusBezár