Mitől félnek legjobban az amerikaiak?

2017.08.23.

Mitől félnek legjobban az amerikaiak?

Mindenkinek megvan a saját fóbiája, de vajon milyen ez egy nemzetre lebontva? A Chapman Egyetemen a közelmúltban fejezték be az amerikai félelmek harmadik éves felmérését (2016). A felmérés megkérdezte a válaszadóktól, hogy a különböző kategóriák körében, beleértve a kormányokkal, a bűnözéssel, a környezetvédelemmel, a jövővel, a technológiával, az egészséggel és a természeti katasztrófákkal kapcsolatos félelmeket, valamint a nyilvános beszédtől, pókoktól, magasságoktól, szellemektől és sok más személyes fóbia esetén, mitől rettegnek a legtöbbször.

Két főbb csoport kapott kihelyezett figyelmet, az össze-esküvés elméletek és az iszlamista félelem, amely mostanra elérte Európát is.

Az amerikai félelmek felmérése több mint 1500 felnőtt résztvevőből állt, akik az élet minden területéről érkeztek és őszintén beszámoltak a félelmeikről a felmérést készítőknek.

Legtöbben a kormány korruptválásától és a terrorista támadástól félnek. A harmadik helyen az anyagi félelem következik, amely arra irányul, hogy nem bírja az egyén a jövőjét anyagilag finanszírozni. A negyedik helyen a szeretett személy elveszítése szerepelt. Az ötödiken az oktatás összeomlása szerepelt az amerikai közönséggel készített kutatásban.

Amit megtanultak, az amerikaiak több mint fele úgy véli, hogy a kormány eltitkolja a szeptember 11-i támadásokkal kapcsolatos információkat; Valamint a John F. Kennedy meggyilkolását.

Világos bizonyítékot találtunk arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok erősen összeesküvéses társadalom - mondta Dr. Bader. A válaszokban magas fokú paranoiát látunk.

A felmérést a GFK (Knowledge Networks) egy fogyasztói kutató cég végezte, amely számos tapasztalattal rendelkezik az ilyen stílusú felmérésekben. Az adatokat 2016. május 5. és 2016. május 18. között gyűjtötték össze. A teszt átlagosan 20-25 percet vett igénybe az Egyesült Államok népszámlálási demográfia alapján.Forrás: sciencedaily.com


 

Hozzászólások

NoNameMatters | 2017-08-30 20:39

"Világos bizonyítékot találtunk arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok erősen összeesküvéses társadalom" Akit már többször becsaptak, az nem meglepő, ha bizonyos kérdésekben a "paranoia" jeleit mutatja.
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár