Nehéz időszak

2012.02.12. - Írta: Orvos válaszol

Nehéz időszak

Üdvözlöm Doktornő!

Egy kérdéssel fordulok önhöz, 3 napja volt abortuszom szerettem volna a babát, de anyagi okok miatt nem tarthattam meg a műtét előtt is nagyon sokat sírtam,
és szenvedtem, és most, hogy túl vagyok rajta, még rosszabbul érzem magam.
Esténként elalvás előtt rendszeresen sírok, és nagyon borús a jövőképem.
Ön szerint mennyi idő kell ahhoz, hogy kicsit jobban legyek, még rosszabb, hogy szinte senkivel nem tudom megbeszélni a dolgokat, a barátommal is szakítottam nemrég,
épp emiatt, mert rájöttem, hogy egyáltalán nem jelentek a számára semmit, én pedig nagyon szeretem.
Ezeket az érzéseket is el kell nyomnom magamban, hiszen többé nem találkozhatok vele. 23 éves vagyok és szeretném kikérni a véleményét.

Előre is köszönöm

Kedves Hölgyem!


Amit Ön megélt, az valóban nemcsak egy műtét, hanem egy lelki folyamat is. Ráadásul, ha jól értem kettős veszteség élte, hiszen nemcsak egy babától vált meg, akit szeretett volna megtartani, hanem egy fontos kapcsolata is lezárult. Ez egy komoly gyászfolyamat, egyik napról a másikra nem lehet rajta túl lenni. Nem jó ilyenkor egyedül lenni, érdemes felkeresni a barátokat, rokonokat, akik vigasztaló szavakkal, megértésükkel segítik ezt az időszakot. Emellett ajánlanám Önnek Singer Magdolna könyveit is (például az „Asszonyok álmaiban síró babák” című könyvében ír erről a témáról), ha úgy érzi, hogy mások hasonló sorsát és az ebből való kiutat szeretné megismerni és ez segítene Önnek. Ha úgy érzi, hogy más típusú segítségre van szüksége, pszichológus támogatását is kérheti. Fontos hogy tudja, hogy lesz kiút ebből az állapotból.

Üdvözlettel:

Higi Vera

Hozzászólások

kovács Bernadett Elizabett | 2012-02-29 12:44

jo napot kivánok kérdésem lenne a következö február 11 én elkeztem barnázni két napot aztán elkeztem vérezni nagyon sok kijött belölem aztán harmad nap darabok jöttek ki belölem aztán vézergetem de semi görcs nem volt aztán továbbra is vérezgetem egyre kevesem aztán már megint jött ki kis két darab mintha anvatt vér lett volna és rá két napra ilyen barnás volt utána elmentek a nögyogyászhoz és megvizsgált azt mondta nem lát semmi féle darabokat megnyomogata a hasamat és felnyult azt mondta hogy rozsaszines vérezgetést lát kis menyiségben aztán megnézet még kacsával kitágitot és azt mondta nem lát semit aztán az eredményem ez lett norm.nagy uterus szabad környezetben kevés szines folyás.Dg.ovulatios vérzés.és ez tartot két napot aztán elmult.aztán 2 és félnapig nem volt semi aztán megint jöt egy nagyon pici barna foltok és igen pici darab kicsi hangyányi volt de néha van néha nincs a hasam nem fáj egyártalán de félek hogy van valami baj.két és félhétig véreztem 11 egyedikétöl 25 ig tartot és utána lét és félnap szünet ez mi lehetet kérem segitsen mert kérségbe vagyok esve ez lehetet spontán vetélés?holnap csütörtökön kell visza mennem kontrolra és nagyon félek kérem segitsen nekem adjon tanácsot én és a parám nagyon szeretnék babát és mi elött ezek a dolgok voltak miket leirtam csináltam két tesztet és negativ lett a volt anyosomnak is volt ilyen régen hogydarabok jöttek ki belöle és azt tanácsolta menjek az orvoshoz elmentem de nem álapitot meg semit nálam az orvos.várom mielöbbi válaszát köszönnetel Bernadett.

Chaima | 2012-08-25 13:48

A Battlefield nem egy frissen stroatlf3 cedm előbb volt mint a CoD, csak nem arra utaznak, hogy minden e9vben hfazzunk le mine9l tf6bbet az emberekről, hogy kiadunk egy faj re9szt belőle. (CoD 2003 oktf3ber, Battlefield 2002 szeptember).Az arcade shooter műfaj nyilve1nvalf3an kelendőbb mint a harcmezőn taktike1zf3s e9s ez me1r re9gf3ta edgy van e9s nem is hiszem, hogy ez a jf6vőben ve1ltozni fog.Amfagy ha az EA versenyezni akarna a Activision-el nyilve1n abba az ire1nyba haladna a Battlefield, de ez nem edgy van. Az alap je1te9kstedlus a re9gi. c9n me9g anno je1tszottam a Battlefield 1942-vel, azte1n kis kihagye1s ute1n a BF BC2-vel Persze a je1te9k motorja me1r me1s hogy azt a kor megkf6veteli.VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: 0 ( 2 szavazatb l)
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár