Nemzetközi kutatás a nők szexuális szokásairól, a választott védekezési módszerekről

14 országban több mint 7000 nőt kérdeztek

Nemzetközi kutatás a nők szexuális szokásairól, a választott védekezési módszerekről

Magyar nők szexuális szokásaival, védekezési módszereivel kapcsolatos kutatás eredményeit publikálta a nemzetközi piackutató cég, a Millward Brown. A felmérés során több mint 7000 15-49 éves nőt kérdeztek meg 14 országban, köztük Magyarországon is.

A Richter számára a nőgyógyászati terápiás terület kiemelkedő jelentőségű, melyben a Társaság világviszonylatban is az egyik meghatározó szereplő. Árbevételének mintegy harmada származik a nőgyógyászati készítményekből. Ma már azon vállalatok közül, amelyek világszerte nőgyógyászati termékekkel foglalkoznak, a Richter rendelkezik az egyik legszélesebb termékválasztékkal, s folyamatosan bővíti portfólióját. A svájci PregLem gyógyszeripari vállalat felvásárlásával a Richter a nőgyógyászati vonalon is belépett az originális kutatási területre, olyan készítményekkel, amelyek terén jelentős, kielégítetlen orvosi igény mutatkozik, mint például a mióma vagy az endometriózis kezelése. A német Grünenthal GmbH fogamzásgátló termékpalettájának megvásárlásával a Richter Csoport tovább fokozta jelenlétét a nyugat-európai piacon, egyedülálló lehetőséget biztosítva a meglévő nőgyógyászati üzletágának kibővítésére. Ezek a stratégiai lépések jól kiegészítik a vállalat eddig is széles körben elismert nőgyógyászati tevékenységét, hiszen így már minden korosztálynak kínál korszerű terápiás megoldást. A több mint 110 éve sikeresen működő Richter magas szellemi hozzáadott értékű termékeket állít elő. Fontos célja, hogy megbízható és stabil partnerként álljon a nők rendelkezésére, ezért nagy hangsúlyt fektet igényeik megismerésére.


A Richter Gedeon Nyrt. a Millward Brown piackutató céget felkérte, hogy átfogó nemzetközi kutatást végezzen a nők szexuális szokásairól, a választott védekezési módszerekről és a sürgősségi fogamzásgátlásról. A kutatásban több mint 7000-en vettek részt, köztük nyugat-európai (Egyesült Királyság, Ausztria, Spanyolország) és közép-kelet-európai országok, korábbi szovjet utódállamok (Litvánia, Oroszország, Kazahsztán) és egy ázsiai ország (Vietnám). A kutatás célja megérteni a nők érzéseit, aggodalmait az együttléttel és a védekezési módszerekkel kapcsolatban. Szerte a világon a legtöbb nő egyetért azzal, hogy a jó szex az élet fontos része. A kutatás rámutatott arra, hogy a magyar nők aktív szexuális életet élnek. A megkérdezettek 49%-a nyilatkozott úgy, hogy legalább heti két alkalommal van együtt a partnerével. A globális kutatásból kiderül, hogy a legaktívabb szexuális életet az oroszok élik, náluk átlagosan 2,63, ezzel szemben a nyugati szomszédunknál Ausztriában 1,77 együttlét jut egy hétre. A magyar párokra a heti 2,13 együttlét a jellemző.

Amennyiben a cél nem a családalapítás, a nők számára nagyon fontos kérdés a védekezés. Magyarországon számos módszert ismernek a nők: az óvszer (30%) és a folyamatosan szedett fogamzásgátló tabletta (28%) a legnépszerűbbek. A kutatásból kiderült, hogy az óvszerrel védekezők egyharmadának volt már „balesete”. A hölgyek 33%-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy utólag vette észre, hogy a védekezésébe hiba csúszott. A probléma általában a nem megfelelő használatból fakadt (pl. az óvszer lecsúszott, esetleg kilyukadt). Meglepően magas, 13%-nyi azok aránya hazánkban, akik a kockázatosabb megszakítást illetve a naptár módszert részesítik előnyben. Viszont tudni kell, hogy minden negyedik így védekező nő 1 éven belül terhes lesz (forrás: Pearl-index). A számos védekezési módszer ellenére a megkérdezett magyar nők 14%-ának volt már abortusza, a nem védett együttlét vagy a védekezési módszer alkalmazása során felmerülő hiba miatt. Az abortusz elkerülhető lenne, ha a nők nagyobb százaléka alkalmazná a sürgősségi fogamzásgátlás lehetőségét, amely 72 órán belül nyújt biztonságos megoldást egy nem védett, vagy nem megfelelően védett együttlét után.

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár