Padlizsántál

2011.06.10.

Padlizsántál

Hoz­zá­va­lók:

500 g padlizsán,
500 g hagyma,
500 g zeller,
150 g zöld olajbogyó,
300 g paradicsom,
4 evőkanál napraforgóolaj,
6 evőkanál extra szűz olívaolaj,
frissen őrölt fekete bors,
25 g cukor, só,
7 evőkanál fehér ecet,
2 evőkanál kapribogyó.

Mossa meg a padlizsánt, sózza be, helyezze egy szűrőbe, hogy a kesernyés leve lecsepegjen. Aprítsa fel a hagymát finomra, blansírozza a zellert, és vágja fel. Az olajbogyókat vágja félbe, magozza ki. Blansírozza a paradicsomot és szűrőn paszírozza át. Melegítse fel a napraforgó olajat egy serpenyőben, s süsse benne a padlizsánt mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Az olívaolajon párolja meg a hagymát. Adja hozzá a zellert, az olajbogyókat, a paradicsomot, és ízesítse sóval, borssal. 5 percig süsse lassú tűzön. Adja hozzá a cukrot, ecetet, kapribogyót, padlizsánt és együtt süsse tovább még 10 percig amíg az ecet teljesen el nem párolog. Hagyja a zöldségeket kihűlni, mielőtt tálalja!


Szakértőink

dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus



Bezár