Pikáns nyári koktélok

- Írta: DÁ

Pikáns nyári koktélok

"Légiposta”, "Bikini Martini", "Uborkás mojito", "Zenzero", "Campari Smash"

Légiposta
Hozzávalók: lehűtött borospohár, 60 ml fehér rum, 30 ml frissen facsart lime-lé, 20 ml mézszirup (ötödrésznyi méz és kétrésznyi forró víz erőteljesen összerázva, majd lehűtve), 0,4 dl alaposan lehűtött habzóbor

A lime-levet, a rumot és a mézszirupot töltsük jéggel töltött shakerbe, és alaposan rázzuk összel. Öntsük a borospohárba, majd töltsük rá a habzóbort. Először egyszerűnek tűnhet, de tartsuk néhány másodpercig a szánkban, és a gazdagabb, összetettebb ízek is felfedik magukat.

Bikini Martini
Hozzávalók: 90 ml gin, egy adag frissen facsart lime-lé, két evőkanál kék curacao, egy evőkanál barackpálinka, egy evőkanál porcukor, citromreszelék

Már eleve a neve is arra rendeli, hogy nyáron fogyasszuk, élénk kék színéről nem is beszélve. Töltsünk meg egy martinispoharat jéggel és vízzel, hogy jól lehűljön. Félig töltsünk meg egy shakert jéggel és adjuk hozzá a gint, a lime-os üdítőt, a curacaót, a barackpálinkát és a cukrot. Legalább fél percig rázzuk alaposan. Ezután öntsük ki a jeget és a vizet a martinispohárból, és egy szűrőn keresztül csepegtessük bele a shakerből a keveréket. Díszítsük citromreszelékkel.

Uborkás mojito
Hozzávalók: 45 ml rum, négy szeletnyi hámozott, mag nélküli uborka, hat-nyolc mentalevél, egy fél lime szeletekre vágva, hideg gyömbér, édesítőszer

Egy magas pohárban vegyítsük össze az uborkát, a lime-szeleteket, a mentát és az édesítőt, majd rakjuk be a jéggel teli shakerbe. Miután hozzáadtuk a rumot, rázzuk össze. A poharat töltsük meg összezúzott jéggel, töltsük bele a keveréket, majd a tetejére öntsünk gyömbért. Díszítsük egy szelet uborkával. Az, hogy a menta egy részét uborkával váltjuk ki, pikáns ízt ad majd a koktélnak.

Zenzero
Hozzávalók: 7 ml gyömbér, 20 ml friss citromlé, 20 ml mézszirup, 60 ml tequila, alaposan lehűtött martinispohár

Öntsük össze a gyömbért a citromlével, majd töltsük át őket egy jéggel teli shakerbe. Adjuk hozzá a tequilát és a mézszirupot, majd rázzuk össze alaposan, és töltsük ki a martinispohárba.

Campari Smash
Hozzávalók: négy citromszelet lehetőleg magok nélkük, 35 ml Campari, 7 ml limoncello

A shakerben finoman rázzuk össze a Camparit és a limoncellót a citromszeletekkel, majd vizespohárban szolgáljuk fel.


Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus



Bezár