Sárgabarackos csirkekotlett

2011.06.05.

Sárgabarackos csirkekotlett

Hoz­zá­va­lók:

8 szelet kicsontozott csirkemell (kb. 1,3 kg),
2 zacskó Tavaszi hagyma levespor,
250 ml víz,
415 ml sárgabarack dzsem,
100 gr szárított vagy friss sárgabarack,
1 teáskanál frissen szeletelt petrezselyem .

A húsról fejtsük le a bőrt. Egy közepes jénai tálban helyezzük el a húst, öntsük rá a levespor, a víz és a gyümölcs keverékét. Nagyon magas hőmérsékletre előmelegített sütőben, lefedve süssük 30 percig. Vegyük le a fedőt, és további 10 percig süssük, amíg a hús megsül. Csigatésztával tálaljuk, tetejét szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár