Savanyú káposztával töltött csirkecomb

2011.05.24. - Írta: Kisa Judit

Savanyú káposztával töltött csirkecomb

Hozzávalók

40 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 evőkanál natúr ételízesítő, 4 kisebb alsó- vagy felsőcomb

A káposztát megkóstoljuk, ha kell átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, lecsepegtetjük. Könnyebben fogyasztható, ha kisebb darabokra vágjuk a hosszú szálakat. Olajon a natúr ételízesítőt hozzáadva megpároljuk. Kihűtjük, majd a tisztított, megmosott csirkecombok bőre alá tömködjük. Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetve, 210 ºC-on 50 percig sütjük a combokat.

 

Ötlet: aki szereti a különleges ízeket, készítse tökmagolajjal ezt a fogást. A tökmag aromája a savanyú káposzta ízével fenséges együttes!

 

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu


 


Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus



Bezár