Sütőtök leves

2011.10.28. - Írta: Várady Judit

Sütőtök leves

Hozzávalók:

• 1 kisebb sütőtök
• 2 sárgarépa
• 2 evőkanál olíva olaj
• 1 fej hagyma
• só
• bors
• 2 evőkanál liszt
• 1 liter víz
• tökmag (díszítéshez)

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat, majd kockázzuk fel. A sárgarépával, hagymával tegyük szintén ugyan ezt.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a lisztet is, és pár percig pirítsuk meg.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a sütőtököt, majd forraljuk fel. Sóval, borssal ízesíthetjük, majd turmixszoljuk össze és pirítóssal tálaljuk!


Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár