Szakíts és lépj tovább!

Programajánló

Szakíts és lépj tovább!

Szakíts a giccses Valentin-napi hagyományokkal és lépj tovább! 2015. február 14-én az Akvárium Klubban mindenkit vár a „Kezedben a döntés!” kampány nyitóeseménye. A rendezvény célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy a berögzült szokásainkat magunk mögött hagyva, új utak keresésével van lehetőségünk sikeresebbnek, boldogabbnak lennünk és jobban kiteljesedhetünk életünk minden területén. Ebben neves szakértők segítik majd a résztvevőket: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Katus Attila tréner, Győri Ildikó karriertanácsadó, Telkes Orsi jógaoktató.

Ha szeretnél idén egy teljesen más Valentin napi élmény részese lenni, akkor február 14-én, szombaton délelőtt ott a helyed 9.00 órától az Akvárium Klubban. Az esemény valamennyiünkről szól, itt mindent megtalálunk, amivel teljesebbé tehetjük ezt a délelőttöt.

Program
08:30-9:00 Érkezés
Reggeli falatozás
09:00-09:15 Programnyitó
09:15-10:00 Jóga Telkes Orsival és Diószegi Ádámmal
10:00-10:30 Aerobic Katus Attilával
10:30-10:45 Hevesi Kriszta szexuálpszichológus előadása
10:45-11:30 Közös buli
11:30-12:00 Intsünk búcsút egy régi szokásunknak! - Lufi elengedés
Magyarország is csatlakozik a Bayer által nemzetközileg meghirdetett „Kezedben a döntés!” elnevezésű kampányhoz, amelynek üzenete az, hogy az életünk megreformálása csakis rajtunk múlik, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, a kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e felülírni berögzült szokásainkat és új utat választani. Ennek a gondolatnak jegyében zajlik majd a kampány nyitóeseménye 2015. február 14-én, Valentin-napon az Akvárium Klubban, reggel 9 órától. Ez az aktív délelőtti program új alapokra helyezi a Valentin-napi szokásokat is: a szerelmes légyottok és csokoládé szívecskék helyett a testmozgást, a stresszkezelést és önmagunk megvalósítását helyezi a középpontba. A fitnesz- és jógaórák mellett Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Telkes Orsi jógaoktató, Győri Ildikó karriertanácsadó és Katus Attila tréner várja az érdeklődők kérdéseit azzal kapcsolatban, hogy miként változtathatunk életünk különböző területein. A belépés ingyenes, a regisztrációs tudnivalók és a részletes program https://www.facebook.com/kezedbenadontes  oldalon olvasható.

A karrier sikeres építéséhez elengedhetetlen a tudatos váltás!
A „Kezedben a döntés” kampány keretében lezajlott kutatás szerint mindannyiunk számára nagyon fontos a karrier és a munka, sőt az év elején fogadkozók 15%-a pont ezen a területen szeretne változtatni. Győri Ildikó karriertanácsadó szerint ez nem meglepő, hiszen az életünk a munka és magánélet elválaszthatatlan egysége, a boldogság egyik feltétele pedig az, hogy ez az egység egyensúlyban legyen: munkaerő és ember, barát, társ (nő/férfi) is legyünk. A szerethető munkában is az egyéniségünk egy arca jelenik meg, amire büszkék lehetünk, érhetnek olyan sikerélmények, amelyeket csak a munkánk által élhetünk meg. Sokan elégedetlenek a munkájukkal, így szeretnének váltani és erre biztat a „Kezedben a döntés” kampány is. A szakértő szerint minden váltást előzzön meg egy alapos mérlegelés: mi lesz a váltás pozitív következménye, mi lesz az, amitől esetleg tartani kell, akkor érdemes váltani, ha a pozitívumok egyértelműen túlsúlyban vannak.

A jógikus gondolkodásmód tudatos gondolkodást jelent
Telkes Orsi jógaoktató már a saját életében is túl van egy komoly váltáson, hiszen a marketing- és menedzserszakma stresszes, kihívásokkal teli pörgős életét cserélte fel a jóga sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb világával. Elmondása szerint a jóga nemcsak abban segít, hogy egészségesebben, fittebben és nyugodtabban éljen, de a jógikus gondolkodás az élet minden területére kihat. Ezáltal bárki tudatosabbá válhat, hiszen a jóga elsajátításával uralhatók a gondolatok, az érzelmek és könnyebben feldolgozhatók, megoldhatók a stresszes helyzetek is. A jóga által elért fizikai erőnlét, egészség, a kiegyensúlyozott gondolkodásmód pedig minden embert teljesebbé és elégedettebbé tehet. A tudatos életvezetés megtanít arra, hogy az utunkba kerülő nehézségeket és kihívásokat lehetőségként éljük meg. Ha önmagunkkal rendben vagyunk, akkor az életünk problémás területeit is rendbe tudjuk hozni.

Sok tényező befolyásolja a szerelmi életet
Valamennyiünk számára nagyon fontos a párkapcsolat és a szexualitás , hiszen ezek is kihatással vannak életünk minden más területére. Egy nemrégiben lezajlott kutatásból(1) például az derült ki, hogy minden tizedik fogadkozó pont ezen szeretne változtatni. Mitől függ a harmonikus szexuális élet? Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint rengeteg tényező befolyásolhatja, egyrészt fontos az önbizalom, a pozitív testkép, a saját testtel való összhang megélése, a gazdag érzelmi élet, a nyitottság, másrészt negatívan befolyásolhatják a negatív szexuális tapasztalatok csakúgy, mint a családban tapasztalt szexuális szocializáció. Egy pár szexuális életére több dolog is kihat, az erős lelki kapcsolat, a szerelem érzése fokozhatja a szexuális életben tapasztalt örömöket, ugyanakkor az orgazmus által átélt testi folyamatok során felszabaduló vegyületek erősíthetik két ember kémiai kötődését, egymáshoz való hűségét is. Mindezeken túl a felszabadult szexuális élet másik fontos eleme a megfelelő és biztonságos fogamzásgátlás kiválasztása. Érdemes minden párnak feltérképeznie a lehetőségeket: hiszen a megszokott és már jól ismert kondom és a fogamzásgátló tabletták mellett léteznek ma már sokkal kényelmesebb, biztonságosabb és rendszeres odafigyelést nem igénylő megoldások is, mint például a hosszú távú fogamzásgátló módszerek.

A rendhagyó Valentin- napi rendezvényen, reggel 9 órától az Akvárium Klubban a fenti témákban mindenki számára rendelkezésére állnak a szakértők, akár személyes beszélgetés keretében is. Az ingyenes rendezvényre a https://www.facebook.com/kezedbenadontes oldalon lehet regisztrálni, ahol a részletes program is elolvasható. „Szakíts és lépj tovább!” a rendezvény mottója, amely mutatja azt is, hogy itt nem a megszokott Valentin-napi szokásokról és programokról lesz szó, sokkal inkább arról, hogy a változástól nem kell félni, ha ezen múlik a boldogságunk.
 
(1) Kutatócentrum 2015. január, Online Villámkutatás
L.HU.PH.WH.09.02.2015.0331
 


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyászBezár