Szarvashibák a kapcsolat elején

2014.03.27. - Írta: DA

Szarvashibák a kapcsolat elején

Rengeteg nő esik kétségbe, amikor ideálisnak tűnő kezdés után az új álomlovag hirtelen dobja őket a kapcsolat viszonylag korai szakaszában, és bele sem gondolnak, hogy erről adott esetben akár ők is tehetnek. Íme néhány gyakori hiba, amit sok nő elkövet ebben az időszakban!
 

Túlzott rámenősség

Hiába vagy Cindy Crawford tökéletes hasonmása, egyetlen pasival sem mész soha semmire, ha túlságosan ráakaszkodsz. A férfiak ösztönösen rettegnek azoktól a nőktől, akik ki akarják sajátítani őket. Az egészben az a legnehezebb, hogy a legtöbb nő észre sem veszi, mikor viselkedik túl rámenősen. Legfeljebb feleannyiszor telefonálj rá a pasidra vagy a kiszemelt pasidra, mint ahányszor ő hív téged. És felejtsd el azt is, hogy 17.02-kor már csörgeted, ha megígérte, hogy 17.00-kor hív, és nem hívott pontban akkor. Ha egy bő óra már eltelt, nyugodtan hívhatod, de addig tilos! (Kivéve persze, ha az ilyesmi egyébként abszolút nem jellemző rá, és attól félsz, valami baja esett.) Ez a szabály főleg a kapcsolat kezdeti szakaszában fontos. Ami a személyes érintkezést illeti, a csókok és a kézfogás is jöjjön természetesen, magától – sok pasi kényelmetlenül érzi magát, ha partnerük nyilvánosan nyalja-falja őket. Főleg eleinte hagyd, hogy ő tegye meg az első lépést ezen a téren is! És még egy aranyszabály: soha ne bukkanj fel csak úgy véletlenül (…) a lakása környékén, kivéve, ha nem vagytok tényleg szomszédok.

Mindenre igen a válasz

Főleg a kapcsolat elején fontos, hogy nem tűnj túlságosan is kaphatónak mindenre, és ügyelj arra is, hogy ne érzékelje: csakis körülötte forog az életed. Vagyis menj el a barátaiddal ugyanúgy, mint azelőtt, és ne mondj le egy hetek óta fix csajos programot csak azért, mert tíz perccel annak időpontja előtt a pasi bejelentkezik, hogy épp ráér és szívesen elmenne moziba. Szintén praktikus, ha felállítasz magadban egy határidőt arra nézve, meddig fogadsz el tőle randimeghívásokat, programötleteket a hétvégére. Szerda este vagy csütörtök dél ideálisnak tűnik ebből a szempontból. Eleinte még akkor is mondj nemet ilyenkor, ha szívesen mennél és nincs is más dolgod a kérdéses időpontban, és ne hidd azt, hogy ezzel elijeszted a pasit. A férfiak szeretik tudni, hogy szívük választottjának vannak saját hobbijai, és nem kizárólag rajtuk áll vagy bukik a barátnőjük szórakozása-szórakoztatása.

Azonnal lefekszel vele

A pasik szexmániásak, és a lehető leghamarabb le akarnak majd fektetni – ezzel aligha árultunk el újdonságot. Ez viszont – az előző témához kapcsolódva – nem vonja maga után automatikusan azt, hogy neked rögtön igent kell mondanod. Talán ellentmondásosan hangzik, de a férfiak nem szeretik a könnyűvérű nőket azt leszámítva, hogy gyorsan ágyba vihetik őket. Vagyis ha tartós kapcsolatra törekszel, ne feküdj le vele azonnal. Ez azért is fontos, mert kialakul az első alkalomig egy mélyebb érzelmi-lelki kötődés a partnerek között, és meg is ismeritek egymást addig. Ilyen esetben a szex is jobb lesz utána. Emellett egy nő számára is sokkal könnyebb időközben kilépni a kapcsolatból, ha még nem volt szex, és a pasi mégsem bizonyul megfelelőnek. Az pedig már mindenkinél egyénileg dől el, mikor érkezik el a megfelelő alkalom.
 

Bezár