Szex és szerelem együtt járnak?

Szex és szerelem együtt járnak?

Előfordul, hogy nem! Sajnos, vagy nem sajnos, vannak olyan élethelyzetek, amikor a szerelem és a szex „nem jó-barátok”! De akkor miért is megyünk bele egy ilyen kapcsolatba? Milyen jövője lehet egy ilyen szexkapcsolatnak?

Számos esetet hallhattunk már arról, hogy szexszel kezdődött, de életre szóló házasság lett belőle, vagy éppen ellenkezőleg, szexszel kezdődött és meg is rekedt ezen a szinten.

Nagyon veszélyes egy ilyen szexkapcsolat, állítják mindkét nem képviselői! Gyakorlatilag két felnőtt ember, összejön azért, hogy minden felelősség nélkül jól érezzék magukat egymással. Na de arról, hogy ez vajon meddig tarthat, csak akkor kezdünk el gondolkozni, amíg nem szól bele az „egyszerű” kapcsolatba az érzelem.

Csak szex kapcsolata talán mindenkinek volt életében (talán vagy legalább) egyszer, tulajdonképpen ez semmi másról nem szól, mint a testi kielégülésről, és, amíg várunk a nagy Ő-re miért ne érezhetnénk jól magunkat mással? Egyszerű a képlet, legalábbis annak látszik. Tipikus esete lehet a mézeskalács házikó illúziójának, amikor valami olyan egyszerűen és egyértelműen lép be életünkbe, hogy még csak kérdeznünk sem kell. Sem kérdés, sem magyarázkodás, sem számonkérés. Milyen kényelmes lehet, igaz? Egészen biztosan, de vajon milyen magyarázatok lehetnek a szexkapcsolatra?

1. Valaki olyan szinten sekélyes érzelmileg, és annyira elégedett életével és önmagával, hogy egy-egy szexuális együttlét teljesen kielégíti.

2. Hosszú kapcsolat után, sokan nem képesek egyhamar elkötelezni magukat újra érzelmileg.

3. Külön tudják kezelni az érzelmeket a biológiától.

4. Előfordul, hogy párkapcsolatban élnek, és máshol keresik az izgalmakat. (amiről a másik fél nem tud)

5. Egyesek szerint egyszerű kémia, ami nem mindig fejlődik tovább lelki kapcsolattá.

Ritka az olyan kapcsolat, ami tud tartósan működni érzelmek nélkül. Ugyanis előbb vagy utóbb óhatatlan, hogy valamelyik fél ne akarjon többet. A jó esetben vett szexuális monogámia hátulütője, az észrevétlen másikhoz való rejtett kötöttség. Szinte észrevétlenül elkezdünk kötődni partnerünkhöz, először csak néhány órát töltötök együtt, később együtt alszotok, amíg egyszer rájössz arra, hogy: NEM ELÉG! Ajaj, és most mi a teendő? Mi történik akkor, amikor Te már képzeletedben ott ülsz vele a moziban, pedig ő nem ér rá most se 23 óra előtt? Első tanácsként biztosan mindenki rávágná, hogy beszéljétek meg! Tulajdonképpen az érdekek nem változnak, csak az együttlétek mennyiségén és minőségén szeretnél javítani, vagyis, ha lehet tartalmasabb elfoglaltságokat is közbe iktatni az izgalmak közé, egyszóval megismerni. Tiszta sor, ha a másik is hasonlóképp érez irántad, szerencsés vagy, vagyis szerencsések vagytok, mert ez azt jelenti, hogy egy újabb spirálkör indult, ezáltal a kapcsolat új fokra lépett.
De nem mindenki lehet szerencsés, hiszen akkor nem cikkezne erről a témáról senki. Előfordulnak olyan helyzetek, amikor az érzelmek megnyilvánulásának egyenes következménye az elválás. Ezért nagyon sokan meghasonulnak. Ahelyett, hogy saját természetük szerint élnének, magukra erőszakolnak egy olyan maszkot, amiben tartósan benne maradni egészségtelen. A szerelmi „légy ott”-ok mégis olyan eufórikus töltést adnak az embernek, amivel hegyeket is képesek lennénk megmozgatni.

Illúzió és lázálom? Bizonytalan és mégis biztos érzés? Kétségbeesett - kétségtelenség?

Bezár