Elkészítés:
A margarint habosra keverjük 7 dkg fruktózzal, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és folyamatos keverés mellett a két tojűst. A sütőport, a szódabikarbónát elvegyítjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Egy közepes méretű sütőformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintünk. A tásztát belesimítjuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk, egyenletesen kirakjuk vele a tészta tetejét. A tejfölt egy tojással , 1 dkg fruktózzal, őrölt fahéjjal simára keverjük, és a szilvára terítjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihúlni.
A szeletelésnél törekedjünk az egyforma darabok vágására, csak így biztosíthatók a megadott tápanyagértékek.
Sütőforma mérete: 30*23 cm
Egy darab tápanyagtartalam:
- energia: 451 kJ (110 kcal)
- fehérje: 2,0 g
- zsír: 5,5 g
- szénhidrát: 12,6 g