Tejszínes-lazacos penne

2011.07.18. - Írta: Várady Judit

Tejszínes-lazacos penne

Hozzávalók 2 fő részére:


- 1 vákuumcsomagolt füstölt lazac
- 1 teáskanál margarin
- 1 db póréhagyma
- bors
- morzsolt kakukkfű
- 1 fej fokhagyma (ízlés szerint)
- 1dl főzőtejszín
- 1 zacskó penne vagy spagetti tészta (ízlés szerint)

A teáskanál margarint és a lazac saját levél felmelegítjük, és ebben üvegesre pirítjuk az előzőleg karikára vágott póréhagymát. Majd a tűzről levéve hozzáadunk másfél teáskanál morzsolt kakukkfüvet és egy csipetnyi borsot, elkeverjük és ebbe beletesszük az apróra vágott lazacot. Ezután néhány percig hagyjuk az olajban átsülni és a tejszín hozzáadása után még kb. 10 percig főzzük. Penne tésztával vagy spagettivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos



Bezár