Téli finomság: a mézes mandula

2011.11.16. - Írta: betegvagyok.hu

Téli finomság: a mézes mandula

Hoz­zá­va­lók:

1 1/4 csé­sze tisz­tí­tott man­du­la,
1 csé­sze méz.
 

Dobja a mandulát forrásban lévő vízbe. Rövid ideig hagyja benne, majd szűrje le. Így a mandulát könnyen ki lehet nyomni a barna héjából. Tegye a mandulákat egy kis fémserpenyőbe és sütőben (350°C), vagy tűzhelyen, kis lángon pirítsa aranybarnára. (Néhányszor meg kell keverni, hogy egyenletesen barnuljon!) Hűtse ki, és tegye bele egy nagy, tiszta üvegbe. Óvatosan csurgassa a mézet a mandulákra úgy, hogy az egyenletesen, minden oldalról körülvegye. Segítségül használjon széles pengéjű lapátkést. Fedje be az üveget, és száraz hűvös helyen tárolja egy hónapig.
Joghurtba, piskótára, díszítésként, vagy csak magában finom, és egészséges.


Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár