Termékenységi problémákra több szexet javasolnak az orvosok

2014.04.23. - Írta: S.D.

Címkék: termékenység
Termékenységi problémákra több szexet javasolnak az orvosok

Egy új tanulmány szerint a termékenységi problémával küzdő férfiak számára egyszerű a megoldás: több szex. A vizsgálat során 118 nem nemzőképes spermiumú ausztrál férfin vizsgálták meg az orvosok, hogy egy hét mindennapos együttlét után a DNS problémák a spermiumban javultak. Korábbi tanulmányok arra mutatnak rá, hogy a jobb minőségű sperma magasabb arányban vezet terhességhez.

Mindennapos nemi kapcsolat. Az eredményeket az Európai Beültetési és Embriológiai Társaság ülésén mutatták be Amszterdamban. A Sydneyben lévő IVF privát megtermékenyítési klinikán David Greening vezetésével az orvosok megállapították, hogy a résztvevő nem nemzőképes férfiak 81%-os aránya az egy hét után 12%-ra csökkent. Őket az orvosok mindennapos nemi együttlétre szólították fel.

A tanulmány befejezése óta Greening a termékenységi problémával küzdő pároknak azt javasolja, hogy először több szexszel próbálkozzanak. „Néhány idősebb férfi egy kissé aggódik” – mondja az orvos. „De a fiatalok szerencsésnek érzik magukat ezért a tanácsért.”
 

Bezár