Töltött articsóka

2011.08.04.

Töltött articsóka

Hoz­zá­va­lók:

8 ar­ti­csó­ka,
1 cit­rom,
friss men­ta ap­ró­ra vág­va,
1 ge­rezd fok­hagy­ma fel­vág­va,
30 g zsem­le­mor­zsa,
só, fris­sen őrölt bors,
4-5 evő­ka­nál ext­ra szûz olívaolaj.

Távolítsa el az articsóka külső, fás leveleit, éles késsel vágja rövidre a belső leveleket, s távolítsa el a zöldség alsó részét, és a vágott felületeket azonnal dörzsölje be citrommal, hogy megakadályozza az elszíneződést. Keverje össze a mentalevelet, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot egy kevés olajjal. A keveréket spriccelje ujjaival a levelekre, a maradékot töltse bele az üregbe. Rendezze el úgy a leveleket, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Helyezze el az articsókákat oly módon egy tűzálló tálon, hogy a „fejük” részén felfelé. Öntsön rá egy merőkanál vizet, fedje be a tálat és tegye a sütőbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óráig süsse. Meleg előételként tálalja!


Szakértőink

dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész



Bezár