Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a glukononnal kevert tejben, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle és kelni hagyjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a glukonont és kikeverjük. Reszelt citrom héjjal és citromlével ízesítjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk, a lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük a túrós töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot. Felvert tojással megkenjük és megszurkáljuk. Egy órára hűtőbe tesszük majd megint megkenjük tojással és megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe lassú tűznél sütjük, amíg a teteje márványos nem lesz.
Egy adag tápanyagtartalma:
energia: 542 kJ (132 kcal)
fehérje: 4,6 g
zsír: 7,3 g
szénhidrát: 11,7 g