10 egészséges tanács, nőknek

2014.04.23.

10 egészséges tanács, nőknek

Néha nagyon nehéz megmondani, hogy mi a jó az egészségünknek, csokorba gyűjtöttük a 10 legfontosabb dolgot, ami nagyban elősegíti az egészségünk megőrzését, javítását.

 1. Felejtsük el a „jojódiétát” (rövidtávon a kevés kalória-bevitel és étel miatt gyorsan lefogy az illető, de hosszú távon nem tudja megtartani a súlyát és visszakerülnek rá a plusz kilogrammok). Nagyon sokan közülünk szeretnének fogyni, különösen szülés után, de ez a fajta diéta inkább károsítja szervezetünket, mint javítaná. Gátolja az anyagcserét, hormon és hangulatváltozást idéz elő, és evészavart idézhet elő. A legegészségesebb variáció, ha átlagos diéta mellett sokat mozgunk.

2. Érdemes tudni testméreteinket. Tudta Ön, hogy vannak nélkülözhetetlen számok, adatok melyek segíthetnek egészségesen élni? A következő számokat érdemes figyelni:
Vérnyomás, koleszterin szint, testtömeg index, a menstruációs ciklus hossza.

3. Stressz. Felgyorsult világunkhoz hozzátartozik a stressz, nem számít, hogy milyen gazdag vagy sikeres az illető, senki nem tudja kikerülni. De vannak lehetőségek, melyek segítenek elviselni. Az első lépésben találjunk meg a stressz forrását. Egyszerűen csak túl elfoglalt? Aggódik a pénz miatt? Valami egészségügyi problémája van, amit nem tud kiverni a fejéből? Lehetetlen célokat tűz ki maga elé? Néha a probléma forrása kevésbé nyilvánvaló, egész egyszerűen csak többet aggódik a dolgokat, mint kellene. Ezért, folyamatosan stresszesnek érzi magát, de nem tudja pontosan megmondani, hogy miért. Javaslatként szánjon az idejéből 10 percet arra, hogy leírja a dolgokat, amik miatt aggódik. Ezután, egy másik listára, hogyan tudná a gyakorlatban könnyíteni az életét. De másik megoldás, ha megosztjuk barátunkkal, barátnőnkkel problémáinkat és egy kiadós beszélgetés is orvosolhatja stresszes gondolatainkat. Próbáljunk egész egyszerűen kikapcsolódni, akár csak egy órára naponta, szörfözzünk az interneten vagy szundikáljunk egy keveset.

4. Próbáljuk betartani a napi ötszöri étkezést. Akár, ha zöldségre, gyümölcsre gondolunk, de ne essünk túlzásba. Apró adagot és inkább több alkalommal együnk. Ha karcsúnak, és egészségesnek szeretnénk maradni, ez a fajta diéta nélkülözhetetlen. Kíméli a szívünket, a zöldségek a rákkal szemben fejtik ki jótékony hatásukat. A gyümölcsökben lévő vitaminok valamint zöldségekben található ásványi anyagok segítik szervezetünk pozitív működését. Az antioxidánsok pedig lassítják az öregedésünket.

5. Szeretkezzünk többet. Abszolút egészséges hatásai is vannak a szeretkezésnek, azonkívül, hogy jó érzés. Az orgazmus például az immunrendszerünkre van pozitív hatással, ezenkívül jó stressz levezetés. nem elhanyagolható szempont, hogy fájdalomcsillapító hatása is van.

6. Ivászat helyett együnk csokoládét. Kétség sem férhet hozzá, hogy a túlzásba vitt alkoholfogyasztás káros hatással van szervezetünkre, viszont napi egy pohár vörösbor abszolút javallott. Nagyon sokfajta rák kialakulását gátolja, csökkenti a koleszterinszintet, valamint az Alzheimer-kórra és Parkinson-kórokra sincs rossz hatással. Az étcsokoládé szintén jó hatással van szervezetünkre. Elősegíti a szív tökéletes véráramlását, javítja a koncentráló készségünket, és lassítja az öregedést. Valamint, alacsonyan tarthatja a vérnyomásunkat.

7. Rendszeresen vizsgáltassuk magunkat. Nagyon sok betegséget megelőzhetünk rendszeres, orvosi vizsgálattal. Ajánlott minden évben egy teljes kivizsgálás, hogy biztosak lehessünk egészségünkben és meg tudjuk előzni a bajt.

8. Élvezzük a napsütést! Napfényvédő nélkül napra menni elég kockázatos, de ha csak rövid ideig vagyunk a nap alatt, az mindenféleképpen jót tesz. Nemcsak a hangulatunkat javítja, de segíti szervezetünk D-vitamin pótlását is. A D-vitamin egyrészt csontjaink, fogaink épségéért felel, másrészről öregedés-gátló hatása is van.

9. Igyunk több teát! Kutatók arra az álláspontra jutottak, hogy a teában lévő természetes anyagok tágítják az ereinket, ezáltal meggátolják a szívinfarktus vagy éppen a stroke kialakulását. A tea ezen túl, erősíti fogainkat és az antioxidánsai pedig lassítják az öregedésünket.

10. járjunk rendszeresen emlővizsgálatra! A korai felismerése a daganatoknak vagy a kóros elváltozásoknak sokat segíthet egészségünk megőrzése érdekében. Az időbeni kezelés nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, valamint közérzetünk jó hangulatához.

Bezár