A csípős paprika aromájáért felelős vegyületet, a kapszaicint már 9000 éve használják gyógyító célra. Gyorsítja az ételek áthaladását a csatornán és hatékonyabbá teszi az emésztést. A többi tápanyag megfelelő felszívódásáról is gondoskodik és a salakanyagok mielőbbi kiürüléséről is.
A pritamin paprika és a piros paprika foszfort, kálciumot, káliumot, valamint Béta-karitint is tartalmaz. Ezen anyagok semlegesítik a szabad gyököket, így bizonyos védelmet is nyújtanak a rák ellen. Egy könnyű recept: Vágjunk szeletekre egy pritamin paprikát és tölsük meg humusszal, kecskesajttal vagy padlizsánkrémmel. A legközelebbi zöldséges-piac látogatásunkkor ne habozzunk bevásárolni, kaliforniai, piros és csípős paprikából!
Forrás: https://www.health.harvard.edu/heart-health/vegetable-of-the-month-peppers