Állati jó horoszkóp!

2011.03.30.

Állati jó horoszkóp!

Az ősi kelta vallás ötvözte a misztikumot a tapasztalattal, a bölcsességet az intuícióval: a kelta papok, a driudák meggyőződése szerint a Hold és az állati lelkek kísérték életükben a halandókat, hogy segítsék és védelmezzék őket. A kelta spirituális vezetők bizonyos állatoknak különös erőt és képességeket tulajdonítottak. Az alábbi kelta horoszkóp segítségével most Ön is fellebbentheti a titkok fátylát, s megtudhatja, vajon melyik nemes állat jele védelmezi Önt élete során?

Szarvas

december 24–január 20.

Finom és türelmes, ám ha kell, keményen küzd – azonban lehetőség szerint kerüli a viaskodást. E tulajdonsága miatt egyesek lebecsülik, azonban a szarvas büszke és nemes, és gondoljanak róla bármit, ő következetesen kitart saját ideái és erkölcsi elvei mellett. A kelták a szarvast a költészettel, a muzsikával, illetve általában a művészetekkel is szoros kapcsolatba hozták – minden szarvasban művészi lélek lakozik, amely lehet, hogy csupán arra vár, hogy felfedezzék…

Macska

január 21–február 17.

A macskák, s ugyanígy a macska jegyéhez tartozó emberek érzékszervei kifinomultak, megérzéseik elsőrendűek; felfogóképességük kitűnő, eszesek és intuitívak, és mindezen tulajdonságaiknak köszönhetően az érvelésben és a problémamegoldásban is kitűnnek a többiek közül, s ezen jótulajdonságaik révén nemritkán hírnevet szereznek maguknak.

Kígyó

február 18–március 17.

A kelták nem féltek a kígyóktól, semmiféle negatív tartalommal nem kapcsolták össze őket, sőt. A kígyót a druidák gyönyörűnek és intelligensnek tartották, és nem utolsó sorban a legjobb kommunikátornak, aki, legyen szó bármiről is, mindenkit meg tud győzni. A kígyót rugalmassága, spontenaitása és kíváncsisága viszi előre életútján, megállíthatatlanul.

Róka

március 18–április 14.

A róka a vezető archetípusa, azonban nem a reflektorok fényében, sokkal inkább mint szürke eminenciás képes leginkább kibontakoztatni nagyszerű adottságait. Ha kell, oson, ha kell, szökell, és minden körülmények között feltalálja magát. Bölcs, bátor és okos, ezért pedig tisztelik őt, és nagy népszerűségnek örvend – ő azonban érzelmeit inkább szereti magának megtartani.

Bika

április 15–május 12.

A bika megbízhatóságáról és végtelen lojalitásáról ismerszik meg. A bika olyan, mint a kőszikla, minden titkot megőriz, és ő az, akinek a vállán mások kisírhatják magukat. Makacsnak tartják, ám makacsságának oka legfőképpen józanságából ered – ugyanis óvakodik rossz vagy becstelen döntéseket hozni. A bika gondoskodó természetű lény. Gyakran bikák közül kerülnek ki a legjobb anyák és a legfőbb bizalmasok.

Tengeri csikó

május 13–június 19.

A tengeri csikó a legjobb alkalmazkodó hírében áll: maradni vagy mennie kell, minden helyzethez jól adaptálódik. Szinte nincs olyan szituáció, amelyben kényelmetlenül érezné magát. Ezt többek közt annak is köszönheti, hogy agyafúrt és csavaros eszű, és hogy soha nem felejt – nagyszerű a memóriája. Okos és találékony, és akkor is tudja a megoldást, amikor mások tehetetlenül állnak a helyzet előtt. Ebben végtelen nyugalma is segíti, ő ugyanis hidegvérét a legelképesztőbb helyzetekben is képes megőrizni.

Ökörszem

június 10–július 7.

Az ökörszem kicsiny, apró madárka, amely könnyedsége révén azonban mindig új és új magaslatokba szárnyal, és minden nehézség dacára is képes töretlenül haladni célja felé. Okos és figyelmes, és mindig kihasználva a jó szelet el is jut arra a pontra, amit kiválasztott magának. Különösen jó tulajdonsága pozitív gondolkodásra való hajlama, ami miatt népszerű is egyúttal. Az ökörszem jegyében születettek között olyan igaz barátokat lelhetünk, akik válságban sem hagynak el bennünket.

július 8–augusztus 4.

A ló bájos, nemes és magasztos lény, aki képes vigyázni magára, s kiállni azokért a dolgokért, amelyben hisz. Egyúttal bátor és versengő, de mivel okos és tehetséges, mindig jól veszi az akadályokat, és mindig az elsők között végez. Kitűnő tájékozódó-képességének köszönhetően sosem téved el: tudja, merre tart – általában egyenesen előre.

Lazac

augusztus 5–szeptember 1.

A lazac intuitív lény, amely az árral szemben úszva is mindig érzi, mit kell tennie – a lazac képességei egyesek szerint szinte telepatikusak, ám az is lehet, hogy csupán nagyszerű emberismerete miatt gondolják ezt róla. Nagy képzelőerő, mély gondolatok jellemzik a lazacot, ami miatt egyesek úgy vélik, álmodozó – ám meglehet, a lazac ilyenkor csupán szíve szavára hallgat...

Hattyú

szeptember 2–29.

Nemes fellépésű, szinte magasztos, angyali lény, különösen kifinomult ízlésvilággal, amely megmutatkozik a hattyú életének minden területén, legyen szó olvasmányairól, barátairól vagy akár a ruhatáráról. Kifinomultsága egyeseket ingerel, sznobnak és távolságtartónak gondolják, azonban a hattyú csupán csak saját útját járja. Akivel egy hattyú barátságot köt, az megtapasztalhatja, hogy a hattyú ragaszkodó és hű barát, aki igen mély és tartós érzelmekre képes.

Pillangó

szeptember 30–október 27.

A pillangó különösen vonzó és sármos, igazi társasági lény, aki épp ezért csak kivételesen jár egyedül. A kelták a pillangóban az átalakulás és az újjászületés jelképét látták, szintúgy a mai kor emberei, akik ha bajban vannak, mindig a pillangóhoz fordulnak, mert elbűvöli és örömre hangolja őket. Finom lelkű és empatikus lény, telve életszeretettel, így nem csodálkozhatunk azon sem, ha egy pillangóval nem könnyű találkozót összehozni – közkedveltsége miatt ugyanis társasági naptára mindig tele van…

Farkas

október 28–november 24.

A farkas nem tudja, mi a félelem. Végtelenül bátor lény – egy harcos szíve lakozik benne. Főképp akkor tántoríthatatlan, ha másokért is felelősséget kell vállalnia – mindent hajlandó kockára tenni és feláldozni azokért, akiket szeret. A farkas, ha egyszer elhatározásra jut, többé nem lép vissza, míg el nem érte célját – épp ezért a Farkas kitűnő vezető és megbízható védelmező is.

Sólyom

november 25–december 23.

A sólymok fenséges és fennkölt lények, és akárhol is tartózkodjanak éppen, képesek arra, hogy tartózkodási helyüktől mérföldekkel messzebb fókuszáljanak. Ők azok, akik igazán madárperspektívából szemlélik az életet, a világot és a körülöttük folyó eseményeket. A sólyom sok mindent meglát és sok mindent észrevesz – és ha valami valóban felkelti érdeklődését, és célba veszi azt, nincs olyan erő, amely megállíthatná. Okos és céltudatos lény, akinek rengeteg tudás és tapasztalat van a birtokában, információival pedig mindig igen jól sáfárkodik: ezen tulajdonságai miatt pedig egy sólyommal mindig érdemes számolni.

 


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebészBezár