Almás sajtkrém szezámmaggal

2011.05.26. - Írta: Kisa Judit

Almás sajtkrém szezámmaggal

Hozzávalók

5 dkg szezámmag, 20 dkg reszelni való sajt, 1 közepes nagyságú alma, szükség szerint 1-2 dl tejföl

A szezámmagot szárazon megpirítjuk, morzsában megtörjük. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát mossuk, hámozzuk, majd ezt is lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn. Egy tálban összekeverjük a szezámmagot, sajtot, almát és annyi tejfölt, hogy kellemesen krémes keveréket kapjunk. Azonnal fogyasztható. Hűtőben 2-3 napig áll el.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu

 


Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár