Hozzávalók:
6 evőkanál sózatlan vaj
20 dkg barnacukor
8 dkg hagyományos liszt
8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
35 dkg hagyományos zabpehely
Fél kávéskanál só
1 tojás, kicsit felverve
1 kávéskanál vanília eszencia
15 dkg aprított dió
6 evőkanál keserű csokoládé, durván összemorzsolva
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Egy kis serpenyőben alacsony lángon megolvasztjuk a vajat. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a barnacukrot és simára keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a kétfajta lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet és sót. Majd elkeverjük a vajas, barnacukros masszával, hozzáadva a felvert tojást és vanília eszenciát. Elkeverés után megszórjuk a dióval és a keserű csokoládéval és jól összekeverjük az immár kész alapanyagot. Evőkanál méretű süteményeket rakunk az immár előkészített formákba és berakjuk a sütőbe körülbelül 15 percre vagy amíg száraznak nem érezzük a tetejét. Jó étvágyat!
Forrás: www.health.com