Ételek, melyek termékenyebbé tehetik Önt és párját

2014.02.10.

Ételek, melyek termékenyebbé tehetik Önt és párját

Nagyon sok szakértő azt vallja, hogy a teherbe esés sokkal több dologtól függ, mint, hogy szeretkezünk a megfelelő napokon.

 Új kutatások rámutatnak, hogy a diétának a terhesség ideje alatt is van szerepe, ugyanis befolyásolhatja a születendő baba nemét. Kiemelik, hogy azok a kismamák, akik magas kalóriájú diétát tartottak, és rendszeresen gazdagon reggeliztek, gyakrabban adtak életet fiúnak, mint akik másként étkeztek.

Az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a lánygyermekek születése, és a szakértők szerint ez a sajátos reggeliknek, és a megnövekedett alacsony kalóriájú diéták népszerűségének is köszönhető. Figyelembe véve, hogy az emberek többsége ezeket részesíti előnyben. Lássuk akkor, mik is azok az ételek, amelyeket Ön illetve párja fogyaszthat a könnyű és gyors fogantatás érdekében.

Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget mindennap.

Állati eredetű dolgok helyett inkább fogyasszunk növényi ételeket, ezeknek hormontermelő hatásuk van, valamint antibiotikumokat is tartalmaznak.

Teljes kiőrlésű ételeket együnk, nagyjából 80% cinktől szabadulunk meg, ami a fehér kenyérben van például.

Igyunk szénsavmentes vizet, herba-illetve gyümölcsteát gazdagon. Ezeknek méregtelenítő hatásaik vannak.

Felejtsük el a koffein bármilyen formáját, legyen szó akár, kávéról, fekete teáról vagy éppen csokoládéról. Ezek alacsony szintű termékenységet eredményezhetnek.

Együnk keveset, de többször napjában, a vércukorszint szinten tartása érdekében. Ha hirtelen eszünk sokat, a vércukorszintünk megugrik, ami nem tesz jót a progeszteronunknak, ami a terhességért felel.

Ne hanyagoljuk el a rostok bevitelét sem, ezek nagyon hasznosak a termékenység szempontjából, valamint a beleket is megfelelően kordában tartják.

Ne féljünk a zsíroktól, olajoktól – csak a megfelelőt együnk. Ehetünk olajos halat, napraforgó-származékokat.

Bezár