Fahéjas almás cukor nélkül

Fahéjas almás cukor nélkül

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 13 dkg fruktóz
  • 25 dkg reszelt, nem kinyomott alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só

Elkészítés:

A 3 tojásfehérjét habbá verjük a csipet sóval. Amikor már kemény, beletesszük a fruktózt, amivel tovább verjük. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját. A lisztet össze keverjük a szódabikarbónával. A lisztet és a reszelt almát felváltva a felvert tojáshoz adagoljuk. Végül belekeverjük a fahéjat. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 296 kJ (72 kcal)
  • fehérje: 1,9 g
  • zsír: 0,7 g
  • szénhidrát: 14,1 g


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár