Habos diós

24 darab

2013.09.05.

Habos diós

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 17 dkg margarin
  • 10 dkg glukonon
  • 12 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • 6 dkg diabetikus lekvár

Hozzávalók a habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 dkg glukonon
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, a glukonont, a darált diót egy egész tojással, egy csipet sóval és tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap egy kis tepsit kibélelünk a tésztával (nem kell kikenni). Előmelegített sütőben világosra sürjük.

Közben a tojásfehérjéket glukononnal és a citromlével kemény habbá verjük. A kisült tésztát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a habot, és gyenge tűznél rózsaszínre szárítjuk. Ha kihűl vizes késsel szeleteljük.

Sütőforma mérete: 30x23

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 616 kJ (150 kcal)
  • fehérje: 3,0 g
  • zsír: 8,9 g
  • szénhidrát: 13,6 g


Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos



Bezár