Mákos pogácsa

2011.06.25. - Írta: Kisa Judit

Mákos pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál só, 1 dl hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 5 evőkanál szemes mák, 2 dl tejföl

A lisztet összemorzsoljuk az olajjal, majd 1 egész tojást és ½ dl langyos vízben feloldott élesztőt (a morzsolt élesztőt egy kanál segítségével elkeverjük) teszünk hozzá.
Szemes mák és só kerül még a tésztába,  annyi tejföllel (kb. 2 dl) dagasszuk össze, hogy az edény falától elváljon. 20 perc pihentetés után, ujjnyi vastagra sodorjuk, és pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Újabb 10-15 perc pihentetés után előmelegített sütőben, 220ºC-on, 10-15 perc alatt megsül.

Tipp: Azért pici pogácsaszaggatóval szaggassuk, hogy minél nagyobb felületen és több helyen tudjon pirulni a mák. Nagyon kellemes ízhatást ad.


Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász



Bezár