Miért vagyok fáradt?

2014.04.02.

Miért vagyok fáradt?

 Folyamatosan fáradtnak érzi magát? Nincs egyedül ezzel a problémával, ne féljen. Ez hozzátartozik felgyorsult világunkhoz.
Az energiát visszanyerni egyébként sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Három alapvető javaslatunk van, ami nagyban megkönnyíti a regenerálódást.

1.Étrend

A koffein, valamint a cukor nagyban befolyásolja a napi fáradságunkat, hiszen ha a vércukorszintünk vadul ingadozik, a szervezetünk is hamarabb elfárad. Próbáljunk meg egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezni; sok zöldség, gyümölcs valamint sovány fehérjét tartalmazó ételek lehetnek a megoldások. Az emberek többsége vallja, ha egészséges ételeket fogyaszt, kevésbé lesz fáradékony. Ez elősegíti a természetes fogyást is, ami rendkívül pozitív dolog, hiszen az elhízás az egyik legnagyobb segítője a fáradságnak.

2.Alvás

Valószínűleg, nem érte váratlanul ez a pont, ugye? A legtöbb ember nem alszik eleget. Ha Ön is ebbe a csoportba tartozik, kerülje a koffeint és az alkoholt lefekvés előtt, és természetesen, a tv-t se ne nagyon nézze. Próbálja magát kényelembe és nyugalomba helyezni, hogy kipihenten tudjon ébredni reggel.

3.Mozgás

Ez a leglényegesebb az összes pont közül. A legjobb recept a fáradékonyság, fáradság ellen a rendszeres, intenzív mozgás. Próbáljuk meg körülbelül 3 órával a lefekvés előtt befejezni edzésünket, hogy legyen elegendő ideje testünknek is pihenni.
Amennyiben úgy érzi, ezektől a feladatoktól még fáradtabb lesz, jó hírünk van: a mozgáshoz energiára van szükség, minél többet mozgunk, annál nagyobb az igényünk. Minden tanulmány, ami ezzel a kérdéssel foglalkozott, ugyanazt a dolgot találta: az ülő foglalkozást végző emberek, ha elkezdenek mozogni, sokkal kevésbé érzik magukat fáradtnak egy idő után, mint korábban. Ha van rá módunk és lehetőségünk, egy héten legalább négy napot mozogjunk, alkalmanként 40 percet. Amennyiben, ha Ön egy hónapon belül nem érez javulást, úgy, hogy mozgott rendszeresen, eleget aludt és a kedve továbbra is pocsék, érdemes felkeresni egy szakorvost.

Bezár