Morzsaparti

2011.12.14. - Írta: Várady Judit

Morzsaparti

Egy kellemes, barátokkal eltöltött vacsora után, a hűtőben nemigen találunk semmi hasznosat, amit másnap meg tudnánk enni. Ha szerencsénk van, még maradt a tegnapi süt húsból, ha nem rendelhetünk valamit, vagy tovább nyitogathatjuk a hűtőnek az ajtaját.
Én egy harmadik megoldást választok!
Sosem volt még olyan, hogy ne legyen 2-3 féle alapanyag ahhoz, hogy valami egyszerű, de ízletes vacsorát dobjunk össze!
A morzsapartiról megmaradt maradékokból, nekem ezt sikerült kisütnöm:

Hozzávalók:

4db paradicsom
1db cukkini vagy padlizsán
1db vöröshagyma
Füstölt mozzarella sajt + amiket találunk a hűtőben
3 evőkanál olivaolaj

Fűszerezéshez:

2 csipet kakukkfű

Színes bors


Hámozzuk meg a vöröshagymát, tegyük serpenyőbe és pirítsuk üvegesre. Mossuk meg a cukkinit és a paradicsomokat, majd vágjuk fel karikákra. Miután a hagyma arany barnára sült tegyük át egy lapos sütőtálba. A serpenyőben pirítsuk meg a cukkini szeleteket. Végül helyezzük sorba az előzetesen sütőtálba tett hagymára a zöldség szeleteket é s a sajtokat, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük és öntsük nyakon olivaolajjal. Helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 25 percig!


Jó étvágyat! :)


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta



Bezár