Vámpírpuncs
Hozzávalók:
- a puncshoz: 7 deciliter lehűtött almabor, egy liter áfonyaszörp, egy liter szódavíz, 0,5 deciliter fekete rum
- a fűszeres sziruphoz: két fahéjrúd, öt egész szegfűszeg, három evőkanálnyi szeletelt, meghámozott friss gyömbér, 1 deciliter víz és ugyanannyi cukor
Elkészítés: egy kis serpenyőben melegítsük fel a szirup összetevőit és kevergessük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután lassú tűzön, lefedve forraljuk tovább még öt percig. Engedjük kihűlni utána. Akár egy héttel előre is elkészíthető, zárt üvegben vagy edényben eláll a hűtőben. Ezután egy puncsostálban adjuk össze a puncs összetevőit, majd egy szűrőn át csepegtessük rá a szirupot. Keverjük össze, adjunk hozzá sok jeget, és töltsük ki tizenhárom pohárba.
Tökpuncs
Hozzávalók: egy kivájt és alaposan megtisztított tök, két narancs, egész szegfűszegek, 6 deciliter almalé, egy rúd fahéj, negyed teáskanálnyi szerecsendió, 0,25 deciliter méz, három evőkanálnyi citromlé, kétszer 0,25 deciliter ananászlé
Elkészítés: alaposan tisztítsuk ki közepes vagy nagyméretű tök kivájt belsejét, hiszen ebből lesz a puncsostál. Egy fekete filccel rajzoljunk neki arcot, és tegyük félre, amíg elkészítjük a puncsot. Ehhez melegítsük fel 175 Celsius fokosra a sütőt. Tűzdeljük meg a narancsokat szegfűszeggel, helyezzük el őket egymástól nagyjából öt centiméterre, majd fél óra után szedjük ki a sütőből. Ezután egy nagy serpenyőben forraljuk össze az almalevet a fahéjrúddal. Lassú tűzön további öt percig melegítsük, majd szedjük le a tűzhelyről, szórjuk bele a szerecsendiót, adjuk hozzá a mézet, a citromlevet és az ananászlevet. A puncsot ezután melegen kell felszolgálni a puncsostálban úgy, hogy a két megsütött narancs a tetején úszkál. Jól tesszük, ha még ilyen állapotban teszünk bele jégkockákat.