Márciusi játékunk legjobb receptje: Provence-i báránykorona 4 személyre

2014.04.18.

Márciusi játékunk legjobb receptje: Provence-i báránykorona 4 személyre

 Húsvéti nyereményjátékunk nyertesének, Vámossy Brigittának a kedvenc húsvéti receptje:

Hozzávalók:

1 kg bárány "French Rack"
1 db padlizsán
1 db cukkini
3 db sonkahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db édeskömény
2 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
1 csokor petrezselyemzöld
125 g szikkadt szendvicskenyér
100 g parmezán sajt
100 g vaj
5 cl Pastis vagy Pernod likőr
1,5 dl száraz fehérbor
0,5 dl olíva olaj

Elkészítése:

A báránygerincet megtisztítjuk a felesleges inaktól, hártyától, faggyútól. Sózzuk, borsozzuk. A kenyérből vajjal, parmezánnal, zöldfűszerekkel, kevés fokhagymával és a Pastis likőrrel robotgéppel krémet készítünk. Ezzel megkenjük a báránygerincet, melyet utána feltekerünk, és egy spárgával átkötünk, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A zöldségeket feldaraboljuk és egy hőálló edény aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és a borral. Erre a zöldségágyra helyezzük a bárányt és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A bárányt felszeleteljük és a vele sült zöldségekkel tálaljuk.
 


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár