Elkészítés:
Lap: a tojásfehérjéket összekavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, vizet, olajat és aromát, majd a lisztet, melyet összekavartunk a sütőporral és a kakaóval. Az összetételt egy tepsibe öntjük, amibe sütőpapírt helyeztünk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a lapot, azután vízszintesen kettőbe vágjuk.
Krém: a vajat kikavarjuk cukorral és a tojássárgákkal, melyeket egyenként hozzákavarunk. Hozzáadjuk a kakaót és rum aromát. Folyamatosan kavarjuk, amíg egy habos krémet kapunk.
Szirup: a vizet és cukrot tűzre tesszük, hozzáadjuk a cappucciono port és a rum aromát. megvárjuk míg felfő, azután hagyjuk kihűlni.
Máz: a vajat és tejszínt feltesszük a tűzre, megolvasztjuk és összekavarjuk, míg homogén lesz. Hagyjuk hűlni, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Dekor: 100 ml tejszínhez hozzáadjuk a felaprózott csokit és addig kavarjuk amíg az elolvad. 2-3 órára kitesszük hidegre. Ezután hozzáadjuk a maradék tejszínt és addig verjük amíg kétszeresére nő.
Összetétel: a lapot megöntözzük sziruppal és megkenjük krémmel. Rátesszük a másik lapot, azt megkenjük mázzal és betesszük hűtőbe. Mikor a máz megkeményedett, ízlés szerint kidekoráljuk a tortát. Csoki darabkákat is fel lehet használni.
Felszolgálás
Hidegen tálaljuk.
A rumos csoki torta receptet Pica ajánlotta.
Forrás: www.otletkonyha.hu