Savanyú krumpli buggyantott tojással

2011.07.04. - Írta: Kisa Judit

Savanyú krumpli buggyantott tojással

Hozzávalók:

80 dkg krumpli hámozva apró kockára vágva, 1 teáskanál só, 4-5 babérlevél, 4 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál almaecet, személyenként 1-2 tojás

A burgonyát 1 liternyi vízben, 1 teáskanál sóval puhára főzzük, babérlevéllel ízesítjük. A liszt és a tejföl keverékével besűrítjük. A sűrűségének a leves és a főzelék közötti állagúnak kell lenni. Almaecettel ízesítjük. Személyenként 1-2 egész tojást csészében felütünk, majd egészben beleöntjük az ételbe, különböző helyekre. Elkapcsoljuk alatta a gázt, s tálalásig (legalább 10 perc) a tojások átfőnek.


Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész



Bezár