Savanyú krumpli buggyantott tojással

2011.07.04. - Írta: Kisa Judit

Savanyú krumpli buggyantott tojással

Hozzávalók:

80 dkg krumpli hámozva apró kockára vágva, 1 teáskanál só, 4-5 babérlevél, 4 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál almaecet, személyenként 1-2 tojás

A burgonyát 1 liternyi vízben, 1 teáskanál sóval puhára főzzük, babérlevéllel ízesítjük. A liszt és a tejföl keverékével besűrítjük. A sűrűségének a leves és a főzelék közötti állagúnak kell lenni. Almaecettel ízesítjük. Személyenként 1-2 egész tojást csészében felütünk, majd egészben beleöntjük az ételbe, különböző helyekre. Elkapcsoljuk alatta a gázt, s tálalásig (legalább 10 perc) a tojások átfőnek.


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus



Bezár