Számoljon le az aranyérrel!

2011.02.15.

Címkék: aranyér
Számoljon le az aranyérrel!

Az aranyér a végbélnyílás környékén lévő erek kóros elváltozása. A betegség néha alig okoz panaszokat, de nem ritkán közepes vagy akár súlyos fájdalmakat is generálhat. Az aranyér súlyosbodásával vérzés is felléphet, melyet a beteg legtöbbször akkor vesz észre, amikor a vér halványpiros nyomot hagy a toalettpapíron.
 

Aranyeres panaszaikat sokan szégyellik, és épp ezért – a lehető legrosszabb megoldásként – tudomást sem akarnak venni róla. Pedig majdnem minden második ember kénytelen szembesülni a problémával valamikor az élete folyamán; az aranyér szinte „népbetegségnek” számít, és kezelése ráadásul – már ha időben megkezdődik – otthon is nagyszerűen kivitelezhető.

A kezdődő aranyeres elváltozások magas rosttartalmú étrenddel, a széklet lágyítására is igen alkalmas fokozott folyadákbevitellel, székletlágyító hatású hashajtók körültekintő alkalmazásával orvosi beavatkozás nélkül is jó hatásfokkal, ráadásul rövid idő alatt gyógyíthatók.

Azonban az otthoni terápiának alapját kell képeznie a végbélkörnyék fokozott higénéjének, nevezetesen a minden egyes székelést követő (!) szappanos tisztálkodásnak. A nedves toalettpapír e célra nem megfelelő, mivel az a kórokozókat csak részben képes eltávolítani, nem beszélve arról, hogy az amúgy is sérült terület dörzsölésével a baktériumok a sérült hámon beljebb hatolva csak még tovább fokozzák a panaszokat.

Hasznos lehet a végbél tájékának krémezése, a patikákban recept nélkül is kapható, külön e célra szolgáló készítményekkel – a krém kúp változata is jól gyógyítja a kezdeti betegséget. A rendszeres meleg gyógynövényes ülőfürdő is kifejezetten ajánlott, ez ráadásul az egyik legmegfelelőbb módja a végbél tisztításának.

Amennyiben azonban az aranyeres panaszok az otthoni konzervatív kezelés hatására egy-két hét alatt sem szűnnek meg, mindenképp ajánlott proktológushoz fordulni.

 

Hozzászólások

Mr. Lawrence | 2012-10-28 17:48

Én megjártam egyszer az aranyérrel. Legalábbis azt hittem az van. Próbáltam egyedül kikúrálni, de csak rosszabb és rosszabb lett. Amikor már nagyon rosszul voltam, elmentem orvoshoz, az azonnal elküldött béltükrözésre. Előtte Picopreppel kellett kitisztítanom a beleket, drága volt ugyan, de jóízű, hatékony és így a vizsgálatot se kellett megismételni, és kiderült, hogy egy polip okozta a bajt.

eva3177 | 2013-08-06 14:16

Aranyér kezelése - http://bit.ly/16ru5Kk Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár