Szex fantáziák, szexuális álmok

Szex fantáziák, szexuális álmok

Akár beismerjük, akár nem, mindenkinek volt már legalább egy szexuális töltetű álma. Ahogy a mesékben is van, álmodhatunk mondjuk Colin Firth-tel töltött szenvedélyes percekről, de előjöhet korábbi szerelmünkkel való hancúrozás, rosszabb esetben valaki olyannal, akit nagyon nem szeretünk…

Miközben álomba szenderülünk, elkezdődik egy utazás a tudatalattink legsötétebb helyeire és a legizgatóbb, néha a legbizarrabb történeteket, személyeket, viselkedésformákat tudjuk felszínre hozni. Álmodhatunk szexuális dolgokról, nagyon erős érzésekről, melyek gyakran több napig is velünk maradhatnak. De miért is álmodunk mindenféle szabadjára engedett érzést idegenekkel, ex-ekkel, barátokkal vagy éppen sztárokkal? Legfőképpen mit is jelentenek?

Többnyire, ha szeretnénk megérteni a tudatalatti vágyainkat, bármilyen szexuális álommal kapcsolatban, mindannyiszor a saját élményeinkben kell a megoldást keresni. Természetesen, az alvás ideje alatt agyunk a sok megélt képet kezdi társítani egymáshoz, időfüggvény nélkül. Amikor lefekvés után a tudatunk is pihenni tér, a tudatalattink elkezdi összegyűjteni az ébrenlétből a gondolatokat, képeket, érzéseket.

Ha valamilyen erős vágy van bennünk, ezek többnyire azokban az álmokban bukkanhatnak fel képi formában, amit a tudatunk már nem tud megjeleníteni. Az álmaink, illetve álomképeink azokat a dolgokat jelenítik meg, amiket igazán akarunk vagy szeretnénk. Természetesen, a negatív dolgok is megjelennek, hiszen, ezek irányába is van bizonyos érzésünk. Megjelenhetnek álomképeink összekapcsolva, mindenféle értelem nélkül, teljesen véletlenszerűen.

Mindezekhez, ha ezekhez a tényekhez hozzáadjuk, hogy a szexualitás az egyik legerősebb emberi érzés, ez nagyon megszínesítheti az álmunkat. Így akár álmunkban újraélhetjük szexuális életünk, fantáziálhatunk meg nem történt dolgokról. Ezek az álmok részleteiben mindenkinél másként csapódhatnak le, de alapjaiban, mindenki átélt már hasonlót.

Bezár