Szex fantáziák, szexuális álmok

Szex fantáziák, szexuális álmok

Akár beismerjük, akár nem, mindenkinek volt már legalább egy szexuális töltetű álma. Ahogy a mesékben is van, álmodhatunk mondjuk Colin Firth-tel töltött szenvedélyes percekről, de előjöhet korábbi szerelmünkkel való hancúrozás, rosszabb esetben valaki olyannal, akit nagyon nem szeretünk…

Miközben álomba szenderülünk, elkezdődik egy utazás a tudatalattink legsötétebb helyeire és a legizgatóbb, néha a legbizarrabb történeteket, személyeket, viselkedésformákat tudjuk felszínre hozni. Álmodhatunk szexuális dolgokról, nagyon erős érzésekről, melyek gyakran több napig is velünk maradhatnak. De miért is álmodunk mindenféle szabadjára engedett érzést idegenekkel, ex-ekkel, barátokkal vagy éppen sztárokkal? Legfőképpen mit is jelentenek?

Többnyire, ha szeretnénk megérteni a tudatalatti vágyainkat, bármilyen szexuális álommal kapcsolatban, mindannyiszor a saját élményeinkben kell a megoldást keresni. Természetesen, az alvás ideje alatt agyunk a sok megélt képet kezdi társítani egymáshoz, időfüggvény nélkül. Amikor lefekvés után a tudatunk is pihenni tér, a tudatalattink elkezdi összegyűjteni az ébrenlétből a gondolatokat, képeket, érzéseket.

Ha valamilyen erős vágy van bennünk, ezek többnyire azokban az álmokban bukkanhatnak fel képi formában, amit a tudatunk már nem tud megjeleníteni. Az álmaink, illetve álomképeink azokat a dolgokat jelenítik meg, amiket igazán akarunk vagy szeretnénk. Természetesen, a negatív dolgok is megjelennek, hiszen, ezek irányába is van bizonyos érzésünk. Megjelenhetnek álomképeink összekapcsolva, mindenféle értelem nélkül, teljesen véletlenszerűen.

Mindezekhez, ha ezekhez a tényekhez hozzáadjuk, hogy a szexualitás az egyik legerősebb emberi érzés, ez nagyon megszínesítheti az álmunkat. Így akár álmunkban újraélhetjük szexuális életünk, fantáziálhatunk meg nem történt dolgokról. Ezek az álmok részleteiben mindenkinél másként csapódhatnak le, de alapjaiban, mindenki átélt már hasonlót.

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár